skip to content

Abiye Elbise Modelleri Nelerdir? Kim, Hangi Abiye Elbise Modelini Tercih Etmeli?

7 Ara 2022

Birbirinden farklı çeşitlilikte abiye elbise bulunmaktadır. Sadece düğün ya da partilere özel olmayan abiye elbiseleri isterseniz bir davette, isterseniz ise baloda giyin. Sade, ağır, işlemeli, süslü vb. pek çok seçenek ile abiye elbise tercihi yapabilirsiniz. Abiye elbise modeli seçimi yaparken pek çok unsuru göz önünde bulundurmalısınız. Mevsim, gece ya da gündüz, mekan, vücut tipiniz abiye modellerinin de birden fazla çeşitlilikte olmasına olanak tanımıştır. İşte birbirinden farklı abiye modellerini size rehberlik etmek için sıraladık ama öncelikle abiye elbisenin ne olduğunu daha yakından inceleyelim.

Abiye Elbise Nedir? Nerelerde Giyilir?

Dilimize Fransızcadan geçen abiye kelimesi; gece kıyafeti anlamını taşımaktadır. Gösterişli, göz alıcı ayrıyeten özel gün anlamlarını da taşımaktadır. Gece elbisesi anlamını taşıyan abiye elbiselerin birçok çeşidi ve modeli bulunmaktadır. Peki, abiye elbiseler nerelerde giyilir? Neden tercih edilir?

Abiye elbiseler ağırlıklı olarak düğün, nişan, kına, davet, kutlama, açılış ve davet gibi özel günlerde giyilir. Her sezon trend olan modeller de değiştiği için genelde her kadının sık sık aldığı kategorilerden biridir. Her yaşa uygun model bulunan abiye elbiseler ile mezuniyet geceniz olsun ya da bir arkadaşınızın daveti inanın ki size uygun pek çok model bulunmaktadır.

Düğün, nişan, balo vb. yerlerde tercih edilen gece elbise modelleri oldukça fazla çeşit ile beraber pek çok renk skalasına da sahiptir. Birden fazla renk seçeneği ile beraber tercih edeceğiniz abiye elbisenizi doğru tercih ederek gecenin en zarifi olabilirsiniz.

Zarif Abiye Modelleri Nelerdir?

Abiye modelleri kategorisinde birçok seçenek bulunmaktadır. Bunlardan en çok tercih edilenleri ise şunlardır:

  • Kısa abiye modelleri
  • Büyük beden abiye modelleri
  • Uzun abiye modelleri
  • Tesettür abiye modelleri
  • Yırtmaçlı abiye modelleri
  • V yaka abiye modelleri
  • A kesim abiye modelleri
  • Balon kol abiye modelleri
  • Tek omuz abiye modelleri
  • Balık model abiyeler
  • Straplez abiye modeller
  • Payetli abiye modeller
  • Şifon abiye modelleri

Yukarıda saydığımız şık abiye modeli seçenekleri sezonluk olarak satışa sunulan abiye çeşitleridir. Peki, kim hangi gece elbise modelini tercih etmelidir

Kim, Hangi Abiye Elbise Modelini Tercih Etmeli?

Birbirinden farklı model arasında tercih yapmak oldukça zor. Bu yüzden de tercih yapmadan önce katıldığınız etkinliği, davet türünü göz önünde bulundurmalısınız. İşte özel gününüzde şık ve zarif olmanız için tercih edeceğiniz şık gece elbise kategorileri ve modelleri:

Uzunluklarına Göre Abiye Elbise Modelleri

Uzun abiye elbise modelleri


Uzun boy abiye elbise modelleri de kendi içinde çeşitlere ayrılmaktadır. Boyları omuz hizasından yerlere kadar uzanan, bazen kuyruklu bazen ise derin yırtmaçlı şeklindedir. Genellikle ise balık model uzun abiye elbise tercih edilmektedir. Düğün, nişan, balo gibi pek çok şık olunması gereken yerde tercih edilir. Uzun abiye seçenekleri arasında straplez, balon etek, işlemeli, yırtmaçlı pek çok uzun abiye elbise modelleri bulunmaktadır.

Midi abiye elbise modelleri

Midi abiye modelleri de hem kalem etek hem de çan etek şeklinde ya da yırtmaçlı olmak üzere çeşitlere ayrılmaktadır. Özellikle kum saati vücut tipine sahip kadınların sıklıkla midi abiye elbiseleri tercih etmektedir. Midi abiye elbise modellerinin kullanım alanları; kokteyller, özel davetler, iş yemekleri, mütevazi düğünler, nişan törenleri vb. olarak sıralayabiliriz.

Mini abiye elbise modelleri

Her kadının hayatından bir kez olsun giydiği mini abiyeler, farklı kumaş ve desenden üretilerek binlerce çeşide ayrılmaktadır. Özellikle mezuniyet törenleri, büyük doğum günü partileri, yılbaşı kutlamaları gibi eğlenceli davetlerde tercih edilen mini abiye modelleri kısa boylu kadınların vazgeçilmez abiye elbiseleri arasındadır.

Diğer Abiye Elbise Modelleri

Büyük beden abiye elbise modelleri

40 üzeri bedene sahip kadınlar için oluşturulan büyük beden abiye modelleri kısa uzun, mini, paletli, yırtmaçlı pek çok çeşide ayrılmaktadır. Düğün, nişan, davet vb. her özel gün için büyük beden abiye modelleri de bulunmaktadır.

Tesettür abiye elbise modelleri

Tabi ki tesettürlü kadınları da unutmadık. Tesettürlü kadınlar içinde birbirinden fazla modelde abiye elbise bulunmaktadır. Düğün, nişan, doğum günü vb. pek çok etkinlikte tercih ettiğiniz tesettürlü abiye modelleri arasında en çok tercih edilenleri şöyledir: İşlemeli, vatkalı, dik omuzlu ve yarasa kol tesettürlü abiye elbise modellerini söyleyebiliriz.

Klasik abiye elbise modelleri

Klasik abiyeleri uzun abiye ya da mini boy abiyeler olarak sınıflandırabiliriz. Klasik gece elbisesi seçiminde nereye davetli olduğunuzu göz önünde bulundurarak bir tercih yapın. İster büyük beden abiye elbise seçecek olun, ister kapalı abiyeler tercih edin, her vücut ve tarza uygun herkese göre şık abiyeler bulmak CENGIZ AKTURK ile mümkün. Büyük partiler, mezuniyetler, nişan törenleri veya düğün için klasik abiyeler de tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış.

Sade abiye elbise modelleri

Diğer davet türlerine göre daha az konuğu ağırlayan kokteyller, after party vb. etkinliklerde sade ve modern abiye modellerini tercih edebilirsiniz. Sade abiye elbise modellerini şu etkinliklerde tercih edebilirsiniz; Özel bir davet, iş yemeği, ilk randevu gecesi, şık bir restoranda yemek veya küçük bir kutlama da sade abiyeleri tercih edebilirsiniz. Dilerseniz pantolonlu takım elbise modellerini de tercih edebilirsiniz.

Ağır abiye elbise modelleri

Büyüleyici bir balo elbisesinin kullanım alanları oldukça kısıtlıdır. Yakın akraba düğünleri ağır abiye elbisesinin tercih edilmesi gereken alanlara örnek verilebilir. Klasik abiye çeşitleri daha gösterişsiz modeller olurken, balo elbiseleri kendini belli eden özel tasarım modellerdir. Kabarık eteklerden, pullu modeller, balon etekler, taşlı ve paletli elbiseler ağır elbise modelleri arasında yer alır.

Abiye Elbise Nereden Satın Alınmalı?

Abiye elbise modelleri arasında güzel ve şık olmanız kadar abiyenin kalitesi ve tasarımı da büyük ölçüde önem taşır. Bir abiyenin kalitesinde abiyeyi satın alacağınız marka önem taşır. Abiye satın almadan önce satın alacağınız abiyenin o markada olduğu hakkında araştırma yapmalı ve ona göre bir tercih yapmalısınız. CENGIZ AKTURK şık ve zarif abiyeleri yanınıza ister hazır modellerimizden kaliteli abiye tercihinde bulunun, isterse size özel tasarımlarla kaliteli abiye modellerinden faydalanın.

Özel gününüzde sizi özel hissettiren, abiye elbise modellerini anlattığımız blog yazımızın sonuna geldik. CENGIZ AKTURK olarak sizlere, her tarza ve geceye özel, son modaya uygun özel tasarım abiye elbise satış hizmeti vermekteyiz. Zevkinize uygun, size özel abiye elbise modellerini sayfamızdan inceleyebilir, dilerseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum bırakın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.