skip to content

Abiye Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

30 Kas 2022

Herkes özel gecelerde şık olmak ister. Düğün, nişan mezuniyet töreni vb. yerlerde uygun abiyeyi bulmak fazlasıyla zor. Bu da abiye modellerinin çeşitli olmasından kaynaklanmakta. Kendiniz için mükemmel abiyeyi bulmak mı istiyorsunuz? Abiye tercihinde bulunurken ne gibi faktörleri göz önünde bulundurmalıyım? Nasıl bir abiye ile daha fazla zayıf görünürüm? Abiye seçimi nasıl olmalı? Ve bunun gibi soruları sizin için cevaplayacağız. O zaman sizin için hazırladığımız abiye seçimi püf noktalarına bir göz atın.

Doğru Abiye Seçimi Nasıl Olmalı?

Düğün, nişan, kutlama, mezuniyet töreni ya da herhangi bir özel gününüzde seçeceğiniz abiye de oldukça özel olmalı. Size en uygun abiye modelini bulmak, sizi için doğru elbiseyi bulmak onlarca abiye modeli arasında fazlasıyla zor. Doğru abiyeyi bulduğunuzda ise içinde adeta kendinizi bir prenses gibi hissedeceksiniz. Hem rahat bir abiye hem de mükemmel gösteren bir abiye tercihi yapmak herkes ister. Peki abiye tercihinizin doğru olup olmadığına nasıl karar verebilirsiniz?

Abiye Tercihinin Püf Noktaları!

Abiye tercihinde bulunurken göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesine örnek verecek olursak tercih edeceğiniz abiye modeli oldukça önemlidir. Yırtmaçlı, fırfırlı, askılı, balon kol, büyük beden vb. oldukça fazla modelde abiye bulunmakta. İlk olarak size en uygun abiye modeline karar vermeli, bu kararı alırken de bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

Özel gününüzde sizi özel hissettiren, sizin için en uygun abiye elbiseyi bulmanız adına CENGIZ AKTURK’ten abiye tercihiniz için bazı ipuçları:

Vücut Tipine Göre Abiye Nasıl Tercih Edilmeli?

Üzerinizde harika görünecek abiyeyi bulmanın birincil yolu vücut tipinize yönelik bir tercihte bulunmaktır. Boyunuzu daha kısa ya da sizi daha kilolu gösteren bir abiye elbise tercihinde bulunmak hiç kimse istemez. Bu noktada da daha şık ve daha hoş gözükmek için vücut tipinize en uygun abiye seçimi yapmalısınız. Peki ya nasıl?

Kum saati, armut, elma ve dikdörtgen şeklinde vücut tipleri bulunmakta. Her vücut tipine göre de farklı çeşitlilikte abiye elbise modeli yer almaktadır. Bu farklı çeşitlilikte bulunan abiye modelleri ise her kişide farklı durur. Sizin için en iyi abiye modelini seçmek için ilk olarak hangi vücut tipinde, hangi abiyenin daha iyi duracağına karar vermeliyiz.

İşte Vücut Tipinize Göre Abiye Tercihleri:

Kum Saati Vücut Tipine Göre Nasıl Abiye Tercih Edilmeli?

Kum saati vücut tipine sahip kişiler; göğüs ve kalçaların orantılı ayrıca belirgin şekilde ince bir bel çizgisine sahiptir. Tabiri caizse kum saati vücut tipine sahip olan kadınlar;90-60-90 vücut ölçülerine sahiptir. Kum saati vücut tipine sahip kadınlar genellikle şu tür abiye tercihinde bulunmalıdırlar:

  • Balık tarzı abiye
  • Yırtmaçlı abiye
  • V yaka kesim abiye ya da
  • A kesim abiye tercihinde bulunabilirler.

Elma Vücut Tipine Göre Nasıl Abiye Tercih Edilmeli?

Elma vücut tipine sahip kadınlar omuzların ve üst gövdenin kalça ve bacaklardan daha geniş olduğu vücut tipine sahiptirler. Eğer elma vücut tipine sahipsen dolgun göğüslere, ince kol ve bacaklara sahipsin demektir. Bu noktada şu tür abiye modellerini seçerseniz sizin için daha doğru abiye seçimi olacaktır:

  • Göğüs dekolteli abiyeler
  • V yakalı abiyeler
  • Midi boy abiye
  • Bel dekolteli abiye ve
  • Yırtmaçlı abiye tercihinde bulunabilirsin.

Armut Vücut Tipine Göre Nasıl Abiye Tercih Edilmeli?

Armut vücut tipi; vücudun alt yarısının belden ve kalçadan itibaren göğse göre daha belirgin olduğu vücut şeklidir. Ülkemizde de bu vücut tipine sahip kadınlar daha da fazladır. Bu vücut tipine sahip kadınlarda; dar omuz ve göğüs, ince bel ve geniş kalça bulunmaktadır. Bu noktada armut vücut tipine sahip kadınlar genellikle vücutlarını daha toparlayacak abiye model seçimi yapmalıdırlar. Armut vücut tipine sahip kadınların tercih etmesi gereken abiye modelleri:

  • Üst kısmı dar alt kalça kısmı daha dökümlü ya da geniş olan abiyeler
  • Göğüs ya da sırt dekolteli abiye model tercihinde bulunabilirler.

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Nasıl Abiye Tercih Edilmeli?

Dikdörtgen vücut tipi; göze çarpan eğrilerin çok az olduğu veya hiç olmadığı, genel olarak kişinin ince olduğu düz bir vücut yapısına sahip kişileri kapsamaktadır. Eğer dikdörtgen vücut tipine sahip isen, bacak ve omuz bölgesini öne çıkaracak abiye tercihinde bulunabilirsiniz. Dikdörtgen vücut tipine sahipseniz eğer tercih edeceğiniz abiye modelleri:

  • Yırtmaçlı abiyeler,
  • Sırt dekolteli abiyeler,
  • Askılı abiyeler
  • Balon kol abiyeler,
  • Otrişli abiyeler ve
  • Düşük omuzlu abiye tercihinde bulunabilirsiniz.

Uzun Boylular Nasıl Abiye Tercih Etmeli?

Uzun boylu kadınlar için abiye tercihi minyon kadınlara oranla daha kolay diyebiliriz. Uzun boya sahip kadınlar minyon kadınlara oranla daha şanslı gözükseler de onlarda en az minyon kadınlar kadar abiye tercihinde zorlanmaktadırlar.

Uzun boylu kadınların abiye tercihi şu şekilde olabilir:

  • Bacak yırtmacı bulunan abiyeler
  • Uzun dökümlü abiyeler
  • Straplez uzun abiye elbise tercihinde bulunabilirsiniz.

Eğer hem uzun hem de aşırı kilonuz var ise biraz daha kısa, salaş ve ince dokulu elbise tercihi yapabilirsiniz.

Uzun abiye elbise modellerine buradan göz atabilirsiniz.

Minyon Kişiler Nasıl Abiye Tercih Etmeli?

Minyon ya da kısa boylu iseniz abiye tercihi sizin için biraz daha zordur. Sizin için en uygun abiye modelleri arasında midi ve kısa abiye modelleri olacaktır. Diz üzerinde bulunan kısa abiye elbiseler kesinlikle boyunuzu daha uzun gösterecektir. Kısa ya da midi abiye modelleri arasında omuz detayları yer alan abiye modelleri ile daha da uzun gözükebilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise; vücudunuzu daha orantılı gösteren straplez mini ya da midi bir elbise tercihi yapabilirsiniz. Böylelikle bacak boyunuz daha uzun gözükecektir.

Midi abiye elbise modelleri ve kısa abiye elbise modellerini buradan inceleyebilirsiniz.

Büyük Beden Abiye Nasıl Tercih Edilmeli?

Büyük beden sayılmak için 40 ve üzeri bedene sahip olmanız gerekmektedir. 40 ve üzeri bedene sahipseniz eğer abiye tercihinde sizin ekstra dikkatli olmanız gerekmektedir. Sizi daha ince, zarif ve şık gösteren abiye tercihi yapmalısınız.

Büyük bedene sahip kadınlar abiye elbise tercihinde bulunurken ilk olarak kendi vücut tipini bilmelisiniz ve kesinlikle abiyelerinizi deneyerek almalısınız. Büyük beden abiye seçimlerinde önemli olan diğer konu ise kumaş seçimidir. Sert kumaşlar sizi olduğundan kilolu göstereceğinden, saten kumaş kilolarınızı gizlemede bir numaradır. Bu noktada saten kumaş tercihinde bulunabilirsiniz. Seçeceğiniz abiyede renk seçimi de önem taşır. Yatay çizgili abiyelerden uzak durmalı, koyu ton abiye tercihi yapmalısınız.

Kısaca, büyük bedene sahip kadınlar; tek renk uzun abiyeler, V kesime sahip abiyeler, bol dökümlü abiyeler ve kemerli abiye tercih edebilirler.

Büyük beden abiye elbise modellerini buradan inceleyebilirsiniz.

Tesettür Abiye Nasıl Tercih Edilmeli?

Tesettür abiye tercihinde de diğerlerinde olduğu gibi vücut tipiniz önem taşır. Yukarıda tüm saydığımız kriterler tesettürlü kadınlar için de geçerlidir. Vücut tipi, kilonuz ve boyunuza göre bir abiye tercihi yapmalı. Bu abiye tercihini yaparken de kumaş, renk, desen ve son modaya uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

Tesettür abiye tercihiniz için tesettür abiye elbise modellerine buradan göz atabilirsiniz.

Özel gününüzde sizi özel hissettiren, sizin için en uygun abiye elbiseyi bulmanız adına yazmış olduğumuz blog yazımızın sonuna geldik. CENGIZ AKURK olarak, herkesin zevk ve vücut oranlarına göre son modaya uygun özel tasarım abiye elbise satışı gerçekleştirmeliyiz. Zevkinize uygun, size özel abiye elbise modellerini sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.