0

Abiye Tulum Nasıl Kombinlenir?

11 Oca 2024
Özel bir etkinlik yaklaşırken heyecanlı bir şekilde ne tür bir elbise giyeceğinize karar vermeye çalışıyor olabilirsiniz. Pek çok farklı kıyafet tasarımı arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Etkinliğin türüne ve mekana göre abiye tulum giymek istediğinize karar verdikten sonra tulum kombinleme konusunda önerilere ihtiyacınız olabilir.

Özel bir etkinlik yaklaşırken heyecanlı bir şekilde ne tür bir elbise giyeceğinize karar vermeye çalışıyor olabilirsiniz. Pek çok farklı kıyafet tasarımı arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Etkinliğin türüne ve mekana göre abiye tulum giymek istediğinize karar verdikten sonra tulum kombinleme konusunda önerilere ihtiyacınız olabilir. 

Abiye tulum seçerken önemli olan noktaların yanı sıra kombin yaparken de dikkate almanız gereken önemli detaylar bulunur. Bu detaylara dikkat edilerek yapılan abiye tulum kombinleri şıklığınıza şıklık katar. Sizler için abiye tulum seçiminde ve kombinlemesinde göz önünde bulundurulacak detayları bir araya getirdik.

Abiye Tulum Nasıl Seçilir?

Tulum abiye seçimi yapmaya karar verdiyseniz ilk olarak vücut tipinizi anlamalı ve buna uygun bir tulum seçimi yapmalısınız. Her vücut tipine uyum sağlayacak tulum modeli bulunur. Bu nedenle ilk olarak armut, elma, kum saati ve dikdörtgen vücut tiplerinden hangisi olduğunuzu anlamalı ve bu şekilde tulum modeli seçmelisiniz. 

Örneğin; armut vücut tipine sahip biriyseniz tulum modelleri seçerken üst kısmı hareketli ve alt kısmı daha sade olan modellere yönelebilirsiniz. Elma vücut tipine sahipseniz V yaka tulum tasarımlarını tercih edebilirsiniz. Kum saati vücut tipinde ise bel kısmını vurgulayacak kemerli tasarımlar oldukça şık bir tercih olabilir. 

Dikdörtgen vücut tipinde belden oturan ve düz kesim tulum tasarımları seçebilirsiniz. Bu şekilde vücut hatlarınızı öne çıkarabilir ve zarafetinizi yansıtabilirsiniz. Ayrıca tulum seçiminde kumaş ve sezon detaylarını da göz ardı etmemelisiniz. Yaz ayları için hafif ve dökümlü olan nefes alabilirliği yüksek kumaşlara yönelebilirsiniz.

Kış mevsimi için ise kalın ve dokulu kumaş tercihi yaparak rahatlığı yakalayabilmeniz mümkün olur. Bir diğer önemli nokta ise ayakkabı seçiminiz olacaktır. Rahat hareket etmekten yanaysanız düz ayakkabılardan yana tercihte bulunabilirsiniz. Ancak genç abiye tulum kombinleri en güzel şekilde topuklu ayakkabılarla tamamlanır. 

Tulumunuzun modeline ve rengine uyum sağlayacak ayakkabı seçiminizin ardından çantanızı da abiye modelde seçebilirsiniz. Eğer abiye tulumun yakası ve omuzları açıksa saçlarınızı açık bırakabileceğiniz modellere yönelebilirsiniz. Ancak kapalı yakaya sahip bir abiye tulum tercih ettiyseniz daha uzun boylu görünebilmek için topuz saç modellerini tercih edebilirsiniz. 

Eğer tesettür tulum modeli seçtiyseniz eşarp ve tulum kumaşının birbirine uyum ağlamasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra renk uyumunu da sağladıktan sonra şıklığınız tamamlanır. Aksesuar ve makyajınızı da tamamlayarak abiye tulum kombininizle zarafetinizi yansıtabilirsiniz.  

Farklı Renklerde Tulum Tasarımlarıyla Kombinler

Abiye tulum tercihi yaparken pek çok farklı renkle karşılaşabilirsiniz. Geniş renk yelpazesi arasından seçim yaparken zorlanmanız oldukça normaldir. Belirleyebileceğiniz kriterlerden biri gideceğiniz mekana uyum sağlayan renkte bir tulum seçmeye özen göstermek olabilir. Mekanın yanı sıra mevsim koşullarına da dikkat ederek renk tercihinizi yapabilirsiniz. 

Örneğin mavi renkli tesettür tulum kombinleri için şampanya, mint yeşili ve beyaz renkleri kullanarak sofistike bir tarz elde edebilirsiniz. Kırmızı renkte bir abiye tulum seçtiyseniz ayakkabı ve çanta seçiminizi klasik olan siyahtan yana kullanabileceğiniz gibi altın ve gümüş renklerini de tercih edebilirsiniz. 

Altın renkli ve bol işlemeli bir tulum seçimi yaparak dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Altın renkli bir tulumda ayakkabı tercihinizi nude veya şeffaf modellerden yana yapmalısınız. Gül kurusu ve pembe tonlarını ekru ve şampanya rengi gibi tonlarla bütünleştirebilirsiniz. Beyaz renkli bir abiye tulum için siyah, altın, gümüş veya kırmızı gibi çeşitli renkleri seçebilirsiniz. 

Siyah abiye tulum kombinleri için altın, gümüş, nude ve şampanya tonlarını tercih edebilirsiniz. Tarzınıza uyum sağlayacak pek çok abiye tulum modeli için Cengiz Aktürk tasarımlarına göz atabilirsiniz. 

Yorum bırakın

//