0

Büyük Beden Abiye Kombini Nasıl Yapılır?

10 Mar 2024

Elbiseler hem günlük yaşam hem özel günlerde gardıropların olmazsa olmaz parçalarından biri. Elbiselerin en görkemlileri arasında yer alan abiyeler ise özel anların taçlanmasında büyük rol oynar. Her kadın istediği renk, model ve desende abiyeyi en iyi şekilde taşımak ister. Fakat vücut tipleri birbirinden farklı olduğu için en doğru görünümü yakalamakta boy ve kilo gibi detaylara dikkat edilmeli. 

Elbiseler hem günlük yaşam hem özel günlerde gardıropların olmazsa olmaz parçalarından biri. Elbiselerin en görkemlileri arasında yer alan abiyeler ise özel anların taçlanmasında büyük rol oynar. Her kadın istediği renk, model ve desende abiyeyi en iyi şekilde taşımak ister. Fakat vücut tipleri birbirinden farklı olduğu için en doğru görünümü yakalamakta boy ve kilo gibi detaylara dikkat edilmeli. 

Büyük bedene sahipseniz ve katılacağınız davetlerde abiyenizi kusursuz bir şekilde taşımak istiyorsanız kombininizi önceden planlamak istersiniz. Bu planınızda size yardımcı olabileceğimiz birkaç kombin önerimiz var. 

Büyük Beden Abiye Kombini Nasıl Yapılır?

Büyük Beden Abiye Elbise Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Düğün, kına ve nişan gibi en özel günlerin gözde giyim seçeneği abiye olur. Abiyeleri en uygun proporsiyonu ile tercih etmek ise büyüleyici bir görünümün anahtarını yakalamanın yolu. Büyük bedene sahip bireyler abiye içerisinde kendini en güzel hâliyle hissetmek ister. Bunu sağlayabilmek için ise izleyebileceği bazı yollar var. Öncelikle vücudunuzu tanıyarak abiye alışverişi yapmanız mutlu sonuçlarla karşılaşmanızı sağlar.

Vücudunuzu tanırken hangi bölgenizden rahatsızlık duyuyorsanız o bölgeyi kapatabilecek elbise modellerini tercih etmelisiniz. Büyük beden abiye önerileri arasında bir diğer can alıcı nokta ise renk seçimi. Büyük bedenlerin en çok tercih ettiği renklerden biri siyah. Siyah renk, fazla kiloları örtebilme özelliğiyle en şık ve asaletli renkler arasında yer alır. Siyaha ek olarak lacivert, bordo ve kahverengi gibi koyu renkler büyük beden abiyede kusurları kapatmasıyla sıklıkla önerilir.

Büyük beden abiyede sıklıkla tercih edilen renkler koyu renkler olsa da uygun proporsiyonda seçilen bir abiyeyi istediğiniz renkte de alabilirsiniz. Abiye elbise alışverişinde desenler ince görünmek için büyük bir önem taşır. Yatay desenlerin kullanımı kilonun daha fazla görünmesine sebep olur. Bu sebeple dikey desenler tercih edilmeli.

 

Büyük Beden Abiye Kombini Nasıl Yapılır?

 

Büyük beden abiye araştırmanızda abiyenin kumaşına dikkat etmeniz gerekir. Likralı kumaşlar, kilonuzu fazlasıyla yansıtarak hoş bir görünüm yakalamanızı önler. Uçuş uçuş veya tok bir kumaş tercih etmeniz sizi daha zayıf gösterir.

Büyük beden abiye tercih ediyorsanız bel kıvrımını vurgulayacak kıyafetlere yönelebilirsiniz. Göğüs bölgenizin altında büzülüp aşağıya süzülen bir abiye sizi oldukça şık gösterir. İnce bir kemer ile de sade bir abiyeyi üstünüze bu şekilde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda ince bir bölgenizde kullanacağınız dekolte, kalın bölgelerinizi örterek dikkatleri üzerine toplar.

Büyük beden abiye kombini yaparken dikkat edeceğiniz bir diğer konu da yoğun kullanılmış detay. Değerli taşlar, parlak ışık yansımaları ve zarif fırfırlar gibi detaylar sizi olduğunuzdan daha ince ve zarif gösterebilir. Son olarak dikkat edeceğiniz en önemli konulardan biri seçtiğiniz kıyafetin rahat olması. Kilonuzu gizlemek amacıyla fazlasıyla sıkan bir abiye tercih etmeniz gecenizde zor anlar yaşamanıza sebep olabilir.

 

Büyük Beden Abiye Kombini Nasıl Yapılır?

 

Büyük Beden Abiye Elbise Giyerken Hangi Aksesuarlar Kullanılabilir?

Büyük beden abiye tercihinizi yaptıktan sonra tarzınıza son bir dokunuş yapacak aksesuarları en iyi şekilde seçmelisiniz. Kombinin en can alıcı noktası olan aksesuarları seçebilmek için abiyenizin modeline, rengine ve boyuna göre hareket etmeniz daha doğru olur. Örneğin uzun bir elbise tercih ettiyseniz kalın bir kemerden uzak durmanız gerekir. Bu sizi daha kısa göstererek kilonuzu yansıtabilir.

Seçtiğiniz abiyenin rengine uygun aksesuar seçmeniz tamamlanmış bir kombin elde etmenizi sağlar. Elbisenin renginden uzaklaşarak seçeceğiniz bir renk sizi karmaşık gösterebilir. Abiyeler özellikle şık bir giyim seçeneği olması sebebiyle pırlanta ve altınla eşsiz bir bütünlük yakalar. Bu sebeple kolay ve hatasız bir karar vermek istiyorsanız pırlanta, altın ve gümüş gibi takılara yönelebilirsiniz. 

Hareketli bir elbise tercih ettiyseniz daha minimal takılar, kemerler ve çantalar ile zarafeti kolaylıkla yakalayabilirsiniz. Ayakkabı seçiminde ise kısa topuktan kaçınarak orta ve yüksek topuklulara yönelebilir, stiletto tarzı ayakkabılarla çekici bir duruş sergileyebilirsiniz. 

 

Büyük Beden Abiye Kombini Nasıl Yapılır?

 

Büyük Beden için Hangi Abiye Modelleri Uygundur?

Büyük beden abiye seçiminde doğru bir yol izleyerek arzulanan görünümü elde etmek oldukça kolay. Bunun için atılacak ilk adımlardan biri abiye modelleri hakkında bilgi sahibi olmak. Büyük bedenlerin tercih edebilecekleri abiye modellerine  aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • V Yaka Abiyeler: Dekoltenin ön plana çıkmasıyla vücudunuz daha ince bir görünüm yakalar.
  • Uzun Abiyeler: Boyun uzun gözükmesini sağlayan uzun abiyeler ile kısa duruşunuzu gizleyebilir, bu sayede daha zayıf duruşa sahip olabilirsiniz.
  • Midi Boy Abiyeler: Bu abiye modeli ile üst bacağınızdaki fazlalıkları kapatabilirsiniz. Aynı zamanda yarım kol detaya sahip bir midi boy elbise ile hoşlanmadığınız kol görünümünü engelleyebilirsiniz.
  • Yırtmaçlı Abiyeler: Abiyenizdeki yırtmaç detayı üst bölgenizden rahatsızlık duyduğunuz durumlarda dikkatleri alt bölgenize çekerek sizi olduğunuzdan zayıf gösterir.
  • Kayık Yaka Abiyeler: Özellikle göğüs bölgeniz büyükse ve kapatmak istiyorsanız bu modeli tercih edebilirsiniz. Kayık yaka abiyelerde kolların hoşnutluk vermeyen kısımlarının da kapalı olması büyük bir avantaj.
  • Prenses Kesim Abiyeler: Fazla kiloyu örtmekte oldukça başarılı bir model. Alt bölgenizden rahatsızsanız tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda tesettürlü iseniz bu tarz abiye modelleri sizi oldukça şık ve zarif gösterir.

Siz de stilinizle kendinize hayran bırakmak istiyorsanız büyük beden abiye elbise modelleri arasından seçim yapmaya başlayabilirsiniz. Cengiz Aktürk’ün birbirinden zarif büyük beden abiye modellerine göz gezdirebilir, stilinizi konuşturabilirsiniz. 

Yorum bırakın

//