Büyük Beden Kadınlar Hangi Tarz Abiyeler Tercih Etmelidir?

14 Ara 2022
Abiye, her yaşa ve bedene sahip kadınlar için bir vazgeçilmezdir. Özel günlerin star parçası abiyeler, her vücut formuna sahip kadınlar için farklı çeşitlere sahiptir. Bazı giyim tüyoları ile kişiyi olduğundan daha zayıf ve formda gösterebilecek abiyeler; kumaş türü, uzunluk ve abiyenin kesimine göre göre değişiklik gösterebilir. Siz de davetler, nikah törenleri, balolar ve diğer tüm özel gün davetlerinde göz alıcı bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, büyük beden kadınlar için abiye seçiminde dikkat edilmesi gereken konulara değindiğimiz içeriğimizin devamını okuyabilirsiniz!

Abiye, her yaşa ve bedene sahip kadınlar için bir vazgeçilmezdir. Özel günlerin star parçası abiyeler, her vücut formuna sahip kadınlar için farklı çeşitlere sahiptir. Bazı giyim tüyoları ile kişiyi olduğundan daha zayıf ve formda gösterebilecek abiyeler; kumaş türü, uzunluk ve abiyenin kesimine göre göre değişiklik gösterebilir. Siz de davetler, nikah törenleri, balolar ve diğer tüm özel gün davetlerinde göz alıcı bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, büyük beden kadınlar için abiye seçiminde dikkat edilmesi gereken konulara değindiğimiz içeriğimizin devamını okuyabilirsiniz!

Kilolu Kadınlar Nasıl Abiye Giymelidir?

Özel davetlerin ihtişamlı parçası abiye, çeşitli formlarda üretilebilmektedir. En güzel günlerinde tüm gözleri üzerine toplamak isteyen kadınların tercih ettiği abiye modelleri, proporsiyona uygun şekilde seçildiğinde kişiyi çok daha ince, zarif ve şık gösterir. Dekolte, etek boyu ve bel kesimi gibi faktörler ile kişinin beden görünümünde yanılsama sağlayabilen abiye modelleri, ince hatları öne çıkararak fazla kiloya sahip bölgeleri kamufle edebilir.

Kilolu Kadınların Abiye Seçiminde Dikkat Etmesi Gereken 8 Altın Kural!

1. Vücut Formunuza Oturan Bir Abiye Modeli Tercih Edin

Vücudunuzun formundan daha geniş bedene sahip bir elbise, sizi çok daha özensiz ve büyük gösterirken; dar bir elbise ise fazlalıklarınızı oldukça ortaya çıkarabilir. Bu nedenle, asıl formunuza yakın bir elbise tercihi, vücut şeklinizi mümkün olan en iyi şekilde ortaya çıkarmak için mükemmel bir seçim olacaktır. Vücudunuzu saran bir abiye, hatlarınızı vurgulayabileceğinden, sizi çok daha ince gösterecektir ve bu tarz elbiselerin sizi kilolu göstereceği konusunda çekinmenize gerek yoktur.

2. Bel Kıvrımınızı Vurgulayın

Bel oyuntusu, kadının dişil ve zarif bir görünüm elde etmesini sağlar. Her şekle ve bedene sahip kadın, bu kıvrımlı görünümü sergileyebilir. Bel oyuğunuzu abiyenin içinde ortaya çıkarmak istiyorsanız, göğüs bölgenizin altından belinizi sıkıca kavrayacak abiye seçimleri yapabilirsiniz.

Bu detay göz önünde bulundurularak, kiloş ve bodycon abiye modelleri, hem çok şık hem de çok zarif bir tercih olabilir. Bel oyuntusunun kalın olduğunu düşünen kadınlar ise seçtiği abiye modelinin kesimi ile kendine yanılsamalı bir oyuntusu yaratabilir.

3. Küçük Desenlerden Uzak Durun

Küçük ve karışık baskı ve desene sahip abiyeler, dikkat toplamak istemediğiniz bölgelerde dikkati toplayarak, fazla kiloları gözler önüne serebilir. Bunun yanında büyük desenli ve baskılı abiye modelleri, formu iyi olan bölgelere dikkati toplayarak, en iyi yönlerinizin vurgulanmasını sağlar. Size enerji sağlayan ve şıklığınızı gözler önüne seren büyük desenli abiye modelleri, kamufle edici özelliği ile sizi olduğunuzdan çok daha ince gösterir.

4. İç Çamaşırı Kullanımına Dikkat Edin

Doğru iç çamaşırı kullanımı, formunuzu daha sıkı ve toplu göstermeyi sağlayabilir. Doğru ve bedeninize tam oturan bir sütyen modeli, omuzlarınızın dik durmasını ve iyi duruş gibi katkılar sunar. Öte yandan, üzerinize tam oturmayan bir model, omuzlarınızda çöküklük ve kötü duruş gibi sorunlara yol açarak, abiyenin duruşunu da etkileyebilir.

5. Ayarlanabilir Modeller Tercih Edin

Elbisenin formunuza uygun şekilde vücudunuza tam oturduğundan emin olmak ve fazlalıklarınızın olduğu bölgeleri daha rahat hale getirmek için ayarlanabilir abiye modellerini tercih edebilirsiniz. Bu sayede, abiyeniz üstünüz için özel tasarlanmış bir havada vücudunuz iyice kavrayarak, iyi yönlerinizi ortaya çıkaracak; fazlalığa sahip bölgelerinizin ise üstünü kapatacaktır.

6. Dekolte İçin Doğru Seçim Yapın

Dekolte, bir kadını vezir de edebilir, çok daha farklı ve banel de gösterebilir. Büyük bedene sahip kadınların abiye seçimlerinde dikkat etmeleri gereken en temel noktalardan biri, dekolteyi doğru bölgede seçmektir. Fazlalık olan bölgedense, ince ve zarif olan bölgeyi öne çıkarmak, bir kadını olduğundan çok daha ince ve zarif bir görünüme kavuşturabilir. Bunun yanında, dekoltenin ince ve uzun alanlarda (sırt, boyun) olması, kadını daha uzun ve ince bir formda gösterebilir.

7. Dikey Desenler Kullanın

Herkes tarafından bilindiği üzere yatay desenler, fazlalıkların yaygın görünmesine ve kişinin bu sayede geniş bir forma bürünmesine neden olur. Bunun yanında dikey desenlere sahip abiyeler, kişinin fazlalıklarının yukarı toplanmasına ve yaygın görüntünün ortadan kalkmasına olanak sağlayarak, çok daha zarif ve ince bir görüntü yaratır.

8. Mat ve İnce Kumaş Seçimleri

Saten ve kadife gibi parlak ve kalın kumaşlar, kişinin kaba ve kalın görünmesine yol açabilir. Kumaşların parlak olması fazlalıklara dikkat çekerken, kalın kumaşın getirdiği ağırlık kişinin üzerindeki fresh ve genç görüntüyü alır. Bunun yerine ince ve olabildiğince mat kumaş seçimleri, kişiyi daha ince ve rahat gösterir.

Büyük Beden Kadınlar için Abiye Elbise Nereden Satın Alınmalı?

Özel davetlerin önemi oldukça büyüktür. Satın alınan abiyenin şık ve formda bir görünüm kazandırması kadar, kaliteli ve sağlıklı bir şekilde üretilmiş olması da oldukça önemlidir. Bu nedenle abiye satın alımı öncesi detaylı bir araştırma yapmanız, her şekilde size fayda sağlayacaktır.

CENGIZ AKTURK abiye modelleri içerisinden, bedeniniz ve vücut formunuza en uygun elbise modeline kolay kollardan ulaşabilir, o özel gecede ister hazır ister özel tasarım elbiseniz ile şıklığınızı konuşturabilirsiniz. İçeriğin tamamında verilen detayların yer aldığı büyük beden abiye modelleri sayfamızdan sizin için uygun olabilecek modelleri inceleyebilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum bırakın

//