skip to content

Etkinliğe Göre Abiye Elbise Seçimi Nasıl Olmalıdır?

30 Kas 2022

Abiyeler diğer elbise türlerine göre sizin daha şık ve hoş görünmenize olanak tanıyan elbise çeşididir. Sizin daha ince ve zarif görünmenize olanak tanıyan abiye elbise seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken ilk şeylerden biri, ne tür bir etkinliğe katılmayı düşündüğünüzdür.

Farklı etkinlikler için gece elbisesi diğer bir adıyla çok fazla çeşitlilikte abiye elbise bulunmaktadır.. Bu kadar çeşit arasından abiye seçimi yapmakta fazlasıyla zordur. Doğru abiye seçmenin ilk kuralı katılacağınız etkinlikten geçmektedir. Ne tür bir etkinliğe katılacak olursanız olun sizin için en iyi abiye elbiseyi bulmanıza yardımcı olmak için kendinize sormanız gereken bazı sorular sormanız gerekmektedir. Bu sorular şöyledir;

NE?

Ne giyeceğinizi belirlemenin ilk adımı, etkinliğin türünü bilmektir. Gala mı, düğün mü, resmi bir yardım etkinliği mi, kokteyl mi yoksa operada bir gece mi?

Kim?

Etkinliğin kim tarafından gerçekleşeceği dolayısıyla sizin yakınlık dereceniz de seçeceğiniz abiye elbisenin ağırlığını etkileyebilir.

NE ZAMAN?

Bir sonraki adım, etkinliğin günün hangi saatinde planlandığını bilmektir. Etkinlik akşam mı yoksa gün ortasında mı? Öğleden sonra başlayıp akşama mı gidiyor? Hangi mevsim?

NEREDE?

Bir sonraki adım, etkinliğin nerede düzenlendiğini öğrenmek olmalıdır. Bir düğün solunu salonu, restoran,, otel balo salonu, görkemli bir ev veya dışarıda güzel bir mekan mı?

Tüm bu soruların cevabını verdikten sonra şimdi sadece katılacağınız etkinliğe yönelik doğru elbiseyi bulmak kaldı. Sadece okumaya devam edin.

Söz ya da Kına Gecesine Yönelik Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Herhangi bir akrabanızın ya da yakınınızın kına gecesine katılacaksanız fakat elbise seçiminde zorlanıyor musunuz? Seçeceğiniz elbiseye yukarıda sorduğunuz soruların yanında farklı faktörlere göre değişiklik arz eder. Yaşınız, kilonuz, boyunuz abiye seçimi konusunda etkili faktörler arasındadır. Bu faktörler göz önünde bulundurarak söz ve kına gecesinde şu tür abiye elbiseleri tercih edebilirsiniz;

  • Vatka omuz
  • Yırtmaçlı
  • Tek Kollu
  • Fırfırlı vb. bu modellerin tesettürlü, midi ve büyük bedenlerini tercih edebilirsiniz.

Nişana Göre Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Nişan evlilik yolunda atılan önemli günlerden bir tanesidir. Bu önemli günde herkes şık olmak ister. Sizi şık gösterecek abiye modelleri;

  • Düşük omuzlu abiye elbiseler,
  • Drapeli abiye elbiseler
  • Pileli abiye elbiseler
  • Balon kollu abiye elbiseler vb. bu modellerin tesettürlü, midi ve büyük bedenlerini tercih edebilirsiniz.

Düğün ya da Nikah Gecesine Yönelik Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Düğün, çiftlerin en mutlu günü ve tüm tanıdıkların bu mutlu güne şahit olduğu, herkesin şık giyindiği, çiftler ve aileleri için en önemli günlerden biridir. Herkesin bir araya geldiği bu önemli günde her kadın güzelliği ile ön planda olmak ister. Düğünlerde şık olmak ve dikkatleri üzerine çekmek ise size en uygun abiye elbiseyi seçmekten geçmektedir. Oldukça fazla renk skalasının bulunduğu abiye elbise seçiminde tarz, vücut tipi, ten rengi ve mekâna yönelik bir tercihte bulunmanızda fayda var.

Bu özelliklerin yanında böylesine özel bir gecede rahatınız da fazlasıyla önem taşır. Bu noktada rahat olacağınız, üzerinize tam oturan abiye seçiminde bulunabilirsiniz. Seçeceğiniz bazı abiye modelleri şunlardır;

  • Taşlı,
  • Simli,
  • Sırt dekolteli,
  • Midi,
  • Kuyruklu ve daha birçok modelde kadın abiyelerinin tesettürlü, kısa ve büyük beden seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Balo ya da Mezuniyet Gecesine Yönelik Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Okul yıllarının en heyecanlı günler yıl sonunda olan balo ya da mezuniyet gecesidir. Özellikle bu günler yaklaştığında genç kızlar abiye elbise arayışında bulunurlar. Lise ve üniversite mezuniyet gecesi, gençlerin oldukça önem vermiş olduğu bir organizasyondur. Bu özel gecede doğal güzelliğinizi ortaya çıkarmak için bedeninize ve yaşınıza uygun abiye elbise modellerini tercih ettiğinizden emin olmalısınız. Elbisenin rengi, tasarımı, kumaşı, kesimi ve detayları kıyafet tercihinde dikkat etmeniz gereken noktalardır. Mezuniyet töreninde fazlasıyla tercih edilen abiye elbise modellerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Balon kollu
  • İnce Askılı
  • İp Askılı vb. bu modellerin tesettürlü, midi ve büyük bedenlerini tercih edebilirsiniz.

Kokteyl ya da Özel Davetlerde Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Her kadın davet edilen ortamda; en alımlı, en şık ve en zarif görünmek ister. Adeta bir şıklık yarışına girilen özel davetlerde, en şık siz olmak istiyorsanız eğer doğru ve emin adımlarla ilerlemeniz gerekmektedir. Bunun içinde size özel hazırlanan ya da işte bu diyeceğiniz abiyeyi tercih etmeniz gerekecektir. Hayal ettiğiniz görünüm için doğru abiye seçimi önemlidir. Bunun yanı sıra, kumaş seçimi ve renk uyumu da oldukça önem verilmesi konular arasındadır. Özel davetlerde sizi özel kılan abiye seçenekleri;

  • Yarasa Kol Detaylı Abiye
  • Kürk Detaylı Abiye
  • Taş İşlemeli Abiye
  • Derin yırtmaçlı abiye seçeneklerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

After Party için Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kalabalık bir organizasyon sonrasında yakın çevreniz ile beraber bazen organizasyon yapılan alan da bazen de başka bir eğlence merkezinde eğlenmeye devam etmek isteyebilirsiniz. Daha yakın çevre ile gerçekleştireceğiniz bu partide daha rahat bir elbiseye ihtiyaç duyabilirsiniz. Şıklığınızdan ödün vermeden rahat bir abiye elbise ile geceyi sonlandırabilirsiniz.

Tercihinizi; daha çok açık renk tonlarında olan, rahat kesimlere sahip, birçoğu mini boylarda veya daha çok diz hizasında olan abiye elbiselerden yana kullanabilirsiniz.

Özel gününüz ister düğün olsun ister bir parti sizi özel hissettiren, sizin için en uygun abiye elbiseyi bulmanız adına yazmış olduğumuz blog yazımızın sonuna geldik. CENGIZ AKTURK olarak, herkesin zevk ve özel gününe göre son modaya uygun özel tasarım abiye elbise satışı gerçekleştirmeliyiz. Zevkinize uygun, size özel abiye elbise modellerini sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.