0

Hamileler için Abiye Elbise Önerileri!

18 Oca 2023
Kadınların en duygusal ve hassas dönemlerinden biri de hamilelik dönemi. Pek çok anne adayı büyüyen karnı yüzünden ne giyerse giysin kendini şık hissetmeyebilir. Bu dönemde çok sevdiğiniz dostlarınızın, aileden bir yakınınızın özel bir günü, düğünü ya da sizin özel bir davete katılıyor olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Duygularınızın oldukça yoğun olduğu ve abiye elbise seçiminde daha da fazla zorlandığınız böyle bir durumda doğru elbiseyi seçmek ekstra önemli. Bunun nedenleri arasında da büyüyen bir karın ve daha iri göğüslere sahip olmanız gelmektedir. Bu noktada da değişen vücut hatlarınıza uygun ve kendinizi rahat hissedeceğiniz bir abiye elbise seçimi yapmanız gerekmektedir. Peki ya nasıl?

Kadınların en duygusal ve hassas dönemlerinden biri de hamilelik dönemi. Pek çok anne adayı büyüyen karnı yüzünden ne giyerse giysin kendini şık hissetmeyebilir. Bu dönemde çok sevdiğiniz dostlarınızın, aileden bir yakınınızın özel bir günü, düğünü ya da sizin özel bir davete katılıyor olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Duygularınızın oldukça yoğun olduğu ve abiye elbise seçiminde daha da fazla zorlandığınız böyle bir durumda doğru elbiseyi seçmek ekstra önemli. Bunun nedenleri arasında da büyüyen bir karın ve daha iri göğüslere sahip olmanız gelmektedir. Bu noktada da değişen vücut hatlarınıza uygun ve kendinizi rahat hissedeceğiniz bir abiye elbise seçimi yapmanız gerekmektedir. Peki ya nasıl?

Hamilelikte Abiye Elbise Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Hamilelik sürecinin her döneminde vücudunuzda bir takım değişiklikler meydana gelecektir. Böyle bir dönemde düğün, nişan, söz gibi herhangi bir özel gününüzde önceliğiniz rahatlığınız olmalıdır. İçerisinde rahat olacağınız abiye elbise seçimi, şık olmanızdan daha önce gelmelidir. Bu noktada önce konfor, sonra şıklık hamilelik döneminde abiye elbise seçiminde rol oynar. Hamileler için daha da zor olan abiye elbise seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken noktaları şu şekilde söyleyebiliriz:

  • Hamile abiye elbise modellerini katılacağınız davettin ne zaman hangi mevsimde olacağına göre tercih yapın.
  • Satın aldığınız ya da seçtiğiniz hamile abiye elbise modelinin kumaşına dikkat edin. Terletmeyen kumaş tercihinde bulunun.
  • Özellikle sizi sıkan ve kumaşı esnek olmayan abiye elbise modellerinden uzak durun.
  • Kına gecesi, düğün, after party ya da özel geceniz için uzun ve kısa hamile abiye elbise modellerinden birini, tesettürlü hamileler için ise tesettür abiye elbise modellerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Bol ve rahat salopetler, tulumlar arasından etkinliğe göre istediğiniz renk seçeneğinde tercih yaparak şık ve rahat olabilirsiniz.
  • Hamilelik döneminde artan kilo yüzünden bu dönemde büyük beden abiye elbise modellerini de inceleyebilirsiniz. Abiye elbisede model seçimi hamileliğinizin aylarına göre de değişmektedir. 0-3, 4-5, 6-9 aylara göre de hamile abiye elbise model tercihine dikkat edilmeli.

Hamile Abiye Elbise Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hamile olduğunuz zaman dilimi hem de oldukça önemli bir davete katılma zorunluluğunuz olduğu zaman dilimi ile kesişti ise hamilelik dönemlerinize yönelik abiye elbise seçimi yapabilirsiniz. Hamilelikte abiye elbise tercihi yaparken diğer dikkat etmeniz gereken noktaları ise şöyle sıralayabiliriz:

  • Bel bölgesini ve karın bölgesini kavrayarak sıkan abiyelerden uzak durun
  • Esnek olmayan modelleri tercih etmeyin
  • Vücudunuzu sıkan dar çoraplar giymeyin
  • Korse, kemer gibi vücudunuzu sıkan aksesuarlar tercih etmeyin.

Hamilelikte Renk Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hamileyken sizi daha da şık gösteren renkler bulunmaktadır. Bu renklerin başında siyah gelmektedir. Siyah renkler ile bu sıralamayı mavi, mor, bordo, kahverengi ya da koyu renklerin koyu tonları gelir. Siyah ve koyu renklerin gelmesinin nedeni ise hamileleri daha zayıf göstermesi gelir. Bu renkler ile daha zayıf, şık ve zarif görünebilirsiniz.

büyük beden abiye elbise

Hamileler için Abiye Elbise Model Önerileri

Katılmak zorunda olduğunuz düğün, nişan, davet gibi özel günlerde hamileliğiniz ilk döneminden son dönemine kadar tercih edeceğiniz abiye elbise tüyolarını şu şekilde sıralayabiliriz:

0-3 Aylık Hamileler için Abiye Elbise Seçimi

0-3 ay hamilelik döneminde iseniz eğer daha karnınız tam olarak büyümemiş ve belirginleşmemiştir. Bu noktada da bu dönemde istediğiniz her abiye model tercihinde bulunabilirsiniz. Yine de 0-3 aylık hamilelik döneminde dar ve vücudunuzu sıkan abiye elbise tercihinde bulunmamalısınız. Şifon, saten, dökümlü abiye elbise modellerini seçebilirsiniz.

4-5 Aylık Hamileler için Abiye Elbise Seçimi

4-5 aylık hamilelik döneminde iseniz karın bölgenizde değişiklikler oluşmaya başlamıştır. Bu yüzden de vücut hatlarınızda oluşan bu değişikliklere göre abiye elbise tercihi yapmalısınız. Vücut tipinize göre abiye elbise seçiminde bulunmalısınız. Örnek verecek olursak; eğer ince ve zayıf vücut hatlarına sahipseniz üst tarafı bol, bacak ya da sırt bölgesinde yırtmaç bulunan abiye elbise seçimi yapabilirsiniz. Eğer hem hamile hem de büyük bedene sahipseniz tercihiniz kesinlikle şifon elbiselerden yana kullanmalısınız. Balık abiye elbiseler gibi vücudunuzu yapışan abiye elbise modellerinden uzak durmalısınız. Bu abiye elbise modelleri hem konforunuz için tercih edilmemeli hem de şık olmanız açısından seçilmemelidir. Dekolteli abiye modelleri yerine işlemeli ve desenli abiye elbise tercihinde bulunabilirsiniz.

6-9 Aylık Hamileler için Abiye Elbise Seçimi

6 aydan itibaren karnınız iyice belirgin hale gelmiş ve zor hareket etme dönemine girdiniz hamilelik sürecindesinizdir. Bu dönem abiye elbise seçiminde rahatlığınızın ön planda olduğu zamandır. 6-9 ay hamilelik sürecinde abiye elbise tercihinizi; rahat etmenizi sağlayacak ve hamilelik dönemiyle aldığınız kilolardan dolayı sizi zayıf gösterecek abiye elbise seçiminde bulunabilirsiniz.

Bu dönemlerde ortak olarak her zaman tercih edeceğiniz abiye elbise modelleri ise şöyledir:

1. Askılı ve Düşük Kollu Şifon Abiyeler

Şifon abiyeler hamileler için hem rahat hem de şık olmanın ilk tercihleri arasında yer alır. Özellikle yaz aylarında ister gündüz ister gece davetleri olsun askılı ve şifon abiye elbiseler sizin tercih edeceğiniz ilk abiye elbise modelleri arasında yer alır. V yaka şifon abiyeler hamile abiye elbise modelleri arasında en fazla tercih edilen modeller arasındadır. Bunun nedeni ise vücudunuzun üst bölgesini oldukça zarif göstermesinden kaynaklanmaktadır. V yaka şifon abiye elbiseler 6-9 ay için uygun olmayıp, hamileliğin başı ve ortasında tercih edilmelidir. Düğün ya da kına gecesi olsun özel gününüz için rahat ve şık olan şifon abiye elbise modellerimizden tercih edebilirsiniz.

2. Tek Omuz Abiye Tulum Modelleri

Abiye tulumlar özel geceniz rahat geçirmenizi olanak tanıyan ve sizi oldukça şık gösteren seçenekler arasındadır. Hamile olanlarda abiye elbise tulum modellerimizden herhangi birini tercih ederek hem şık hem de rahatlığa kavuşabilirler.

3. Büyük Beden Abiye Elbiseler

Eğer hamileliğinizin son aylarındaysanız ve mutlaka katılmanız gereken özel bir gün varsa büyük beden abiye elbiselere de göz atabilirsiniz. CENGIZ AKTURK olarak sunduğumuz pek çok abiye elbise model seçeneğiyle özel gecenizde oldukça rahat ve şık olma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Hamileler için hazırladığımız ve hamileler düğünde ne giyer? Hamileler nasıl şık olur? Özel günlerde hamilelerin abiye elbise seçimi nasıl olmalıdır? Hamilleler için doğru abiye elbise hangisidir? gibi soruların cevabını verdiğimiz blog yazımızın sonuna geldik. Özel gününüzde hamileleri özel hissettiren, hamileler için en uygun abiye elbiseyi bulmanız adına yazmış olduğumuz blog yazımızın sonuna geldik. CENGIZ AKTURK olarak, herkesin zevk ve vücut oranlarına göre son modaya uygun özel tasarım abiye elbise satışı gerçekleştirmeliyiz. Zevkinize uygun, hamilelere özel abiye elbise modellerini sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

//