Hangi Mevsimde, Hangi Abiye Elbiseyi Giymeliyim?

30 Kas 2022
Mevsimlere göre abiye seçimi de değişiklik gösterir. Farklı hava şartlarına özel olarak üretilen binlerce abiye modeli bulunmaktadır. Doğru zamanda, doğru abiyeyi tercih ettiğinizde gecenin de en zarifi ve en güzeli olmanız sizin için kaçınılmaz olacaktır. Yaz mevsiminde ne tür abiye giymeliyim? Soğuk kış günlerinde abiye seçiminde neye dikkat etmeliyim? Bahar aylarında abiye tercihi yaparken hangi kriterleri göz önünde bulundurmalıyım? Kısaca mevsime göre abiye seçimini nasıl yapmalıyım? Hangi mevsimde, hangi abiye giymeliyim?

Mevsimlere göre abiye seçimi de değişiklik gösterir. Farklı hava şartlarına özel olarak üretilen binlerce abiye modeli bulunmaktadır. Doğru zamanda, doğru abiyeyi tercih ettiğinizde gecenin de en zarifi ve en güzeli olmanız sizin için kaçınılmaz olacaktır. Yaz mevsiminde ne tür abiye giymeliyim? Soğuk kış günlerinde abiye seçiminde neye dikkat etmeliyim? Bahar aylarında abiye tercihi yaparken hangi kriterleri göz önünde bulundurmalıyım? Kısaca mevsime göre abiye seçimini nasıl yapmalıyım? Hangi mevsimde, hangi abiye giymeliyim?

Mevsimine Göre Nasıl Abiye Elbise Giymeliyim?

Her mevsime uygun şekilde abiye modelleri hazırlanır. Yaz, kış, sonbahar ve ilkbahar aylarının hava şartlarına uygun olarak hazırlanan abiye modelleri sizin hem konforlu bir gece geçirmenize hem de gecenin en güzel kadını olmanıza olanak tanır. Yazları daha çok sıcak havalara uygun elbiseler tercih edilirken, kış mevsimine doğru kalın kumaşlara geçiş sağlanır. Her şeyden önce mevsim koşullarına uygun giyinmek sağlık açısından önemlidir. Sıcak, soğuk ya da ılık hava koşullarında tercih yapacağınız abiye elbise modelleri; renk, model, kumaş yapısı ve tasarım olarak birbirinden ayrılır.

Mevsimine Yönelik Elbise Tercihinde Göz Önünde Bulundurmanız Gereken Kriterler:

Mevsimine yönelik elbise tercihinde rahatınız ve elbisenin size olan uygunluğu ön plandadır. Bu noktada abiye seçiminde, gittiğiniz yerin hava durumunu ve mekanını dikkate aldığınızdan emin olmanız oldukça önem taşır. Sadece en iyi şekilde göründüğünüzden emin olmak istemezsiniz, aynı zamanda elinizden gelenin en iyisini hissetmek doğru abiyeyi seçmelisiniz. İdeal abiye için de aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.

 

Renge Göre Elbise Seçimi Yapın!

Elbise seçiminde renk tercihi önemlidir. Birçok kış kıyafeti daha koyu renkli ve yaz kıyafetleri daha açık olsa da, mevsime uygun olandan da önemlisi sizin ten renginize, göz renginize en uygun renk tonuyla elbise seçimini yapmak önem taşır. Giydiğiniz elbisenin tamamen rahat olduğunuzdan ve renklerin sizi açtığından emin olmalısınız. Bu noktada hem mevsime uygun hem de sizi en iyi yansıtan renkte gece elbisenizi bulmanızda fayda var.

 

Kumaş Yapısına Göre Elbise Seçimi Yapın!

Düğün, nişan, balo, mezuniyet fark etmeksizin özel gecenizde güzel olmak kadar rahat olmanızda önemlidir. Payetli Kumaş, ipek Kumaş, ipek Şifon, abiyelik Saten vb. seçebileceğiniz pek çok kumaş çeşidi bulunmakta. Elbiseyi giyeceğiniz mevsime yöneliğe göre de kumaş tercihi yapmalısınız.

 

Mekana Göre Elbise Seçimi Yapın!

Abiye elbisenizi satın almadan önce bir diğer önemli konu da elbiseyi giyeceğiniz mekandır. İç mekan ve dış mekana göre abiye tercihiniz de değişiklik gösterir. Bu noktada etkinliğin gerçekleşeceği mekanı da göz önünde bulundurarak tercih yapmanız gerektiği unutulmamalıdır.

İster iç mekanda ister dış mekanda bir etkinliğe katılıyor olun, mükemmel gece elbisesini seçerken dikkate alınması gereken çok önemli bir faktör onu giyeceğiniz mevsimdir.

 

İşte Mevsimine Göre Tercih Etmeniz Gereken Abiye Elbiseler:

İlkbahar Mevsiminde Nasıl Abiye Elbise Giymeliyim?

İlkbahar mevsimi öncesi kış olduğundan hava hala soğuk olabilir, ayrıca ilkbahar mevsimi ünde fazlasıyla yağmurun yağdığı unutulmamalı bu kriterlere göre abiye elbise modellerine bakılmalıdır. Bunun yanında bahar mevsimi cesur ve canlı renkler giymenin de zamanıdır. Yeniden doğuş zamanı ve çiçeklerin açtığı zaman olan ilkbahar mevsiminde abiye seçiminizi cesur açık renkli abiyelerden kullanabilirsiniz. Bahar mevsiminde straplez veya kolsuz abiye tercihi edebilirsiniz. Omuzları açık ve boyundan bağlamalı tasarımlardan kep kollu, kısa kollu veya bahar için truvakar kollu tasarımlara kadar her şeyi seçebilirsiniz.

 

Yaz Mevsiminde Nasıl Abiye Elbise Giymeliyim?

Cıvıl cıvıl bir mevsim olan yaz mevsimi tüm yılın en sıcak mevsimi olduğundan yaz aylarında hafif ve rahat giysiler giyilmesi tavsiye edilir. Yaz için en iyi abiyeyi bulmak için ilk olarak katıldığınız etkinliğin içeride mi yoksa dışarıda mı gerçekleşeceğini öğrenmelisiniz. Yazın ilk yarısında daha ağır veya daha gösterişli kumaşları düşünebilirsiniz. Havalar ısındıkça havadar, hafif ve nefes alabilen kumaş tercihinde bulunacaksınız. Katılacağınız etkinlik iç mekanda gerçekleşecekse straplez veya kolsuz bir tasarım tercih edebilirsiniz.

 

Sonbahar Mevsiminde Nasıl Abiye Elbise Giymeliyim?

Sonbahar mevsiminde kahve, portakal ve diğer sıcak ve rahat renkler ön plana çıkar.

Sonbahar, gece elbisenizin renk ve tasarım yoğunluğunu artırmak için mükemmel bir zamandır. Ayrıca, yüksek yakalardan V-dip yakalara kadar her şey sonbahara uygun olduğundan, çok çeşitli yaka seçeneklerine sahip abiye tercihinde bulunabilirsiniz. Metalik vurgular, yoğun toprak renkleri veya yapraklı, hayvan ve Aztek desenli baskıları göz önünde bulunduran gece elbiselerini de tercih edebilirsiniz.

 

Kış Mevsiminde Nasıl Abiye Elbise Giymeliyim?

Yılın en soğuk mevsimi olan kış mevsiminde uygun abiye tercihinde bulunurken hem şık hem de içinizi ısıtan bir abiye tercihi yapmalısınız. Seçeceğiniz abiye elbise hem vücudunuza uygun olmalı hem de konforlu bir seçenek olmalıdır. Kış mevsiminde tercihinizi kadife ve ipek gibi kumaşlardan yana kullanabilirsiniz.

Özel gününüzde sizi özel hissettiren, mevsimine en uygun abiye elbiseyi bulmanız adına yazmış olduğumuz blog yazımızın sonuna geldik. CENGIZ AKTURK olarak, her mevsime özel, son modaya uygun özel tasarım abiye elbise satışı gerçekleştirmeliyiz. Zevkinize uygun, size özel abiye elbise modellerini sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın