0

İsteme Gününüze Uygun Abiye Elbise Tavsiyeleri ve Fikirleri

14 Kas 2023
Yeni bir yola adım attığınız ve hayatınızın en önemli günlerinden biri olan isteme gününüze uygun isteme elbiseleri arayışında olabilirsiniz. Geleneksel bir tören olan kız isteme günü tarzınıza ve kişiliğinize uyum sağlayacak elbise ararken pek çok farklı tarz arasında kalabilirsiniz. Ayrıca bu özel kız isteme töreni atmosferine uyum sağlayacak bir model içinde kendinizi daha özel hissedebilirsiniz.

Yeni bir yola adım attığınız ve hayatınızın en önemli günlerinden biri olan isteme gününüze uygun isteme elbiseleri arayışında olabilirsiniz. Geleneksel bir tören olan kız isteme günü tarzınıza ve kişiliğinize uyum sağlayacak elbise ararken pek çok farklı tarz arasında kalabilirsiniz. Ayrıca bu özel kız isteme töreni atmosferine uyum sağlayacak bir model içinde kendinizi daha özel hissedebilirsiniz. 

Rahatlığın, geleneksel tasarım ve modern stilin bir arada bulunduğu ayrıca sizi yansıttığını düşündüğünüz bir elbise seçimi yaparak bu özel gününüzü hatıralarınızda en güzel yere yerleştirebilirsiniz. Hayalinizde yer alan kız isteme elbisesi bulabilmeniz konusunda size yardımcı olacak fikirleri bir araya getirdik!

Uzun Kollu Şifon Tesettür Abiye Elbise

Geleneksel İsteme Töreni İçin Klasik Abiye Elbise Seçenekleri 

İsteme töreni yıllardır süren bir gelenek olduğu için hem siz hem de aileler için büyük bir önem taşır. Bu önemli gün için evde isteme elbisesi arayışınızda geleneksel tasarım tercihinde bulunabilirsiniz. Klasik tarza sahip “isteme elbisesi nasıl olmalı?” konusunda endişeleriniz olabilir. Bu konuda dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar yer alır. 

İlk olarak klasik elbiseler zarif detaylarla süslenmiş haldedir. Uzun etekli ve asil kesimli bir elbise seçimiyle geleneksel havayı yansıtabilmeniz mümkün olur. Klasik abiye elbise ahenk içinde olmalıdır ve vücudunuzu tamamen saran modeller yerine nazik bir şekilde sarkan tasarımlar tercih edilmelidir. Detaylar ve işlemeler ile iddialı bir klasik abiye seçimi yapabilirsiniz. 

Tesettür isteme elbiselerinde de klasik havayı yakalayabileceğiniz pek çok model yer alır. İsteme elbisesi tesettür kategorisinde göğüs drapeli klasik modellerden yana tercihte bulunabilirsiniz. Renk ve kumaş uyumuna da dikkat ettiğiniz takdirde geleneksel bir havayı yakalamanız ve hayallerinizi süsleyen iddialı abiyeyi bulmanız mümkün hale gelecektir.  

Kayık Yaka Aksesuar Detaylı Uzun Abiye Elbise

Modern ve Trend İsteme Abiye Elbise ile Tarzınızı Konuşturun 

Yeni bir yola attığınız bu adımda gelenekle birlikte modern ve kusursuz bir görüntü elde etmek isteyebilirsiniz. Klasik abiyelerden uzak daha modern, iddialı ve trendi yakalayan bir isteme abiyesi arayışındaysanız seçenekler karşısında kafanız karışmış olabilir. Bu noktada modern bir görüntü için “isteme töreninde ne giyilir?” sorusunu araştırabilirsiniz. 

Modern bir görüntü elde etmenin ilk yolu klasik kesim ve modeldeki elbiselerden uzaklaşarak yaratıcılığı tercih etmek olmalıdır. Asimetrik kesime sahip elbise seçimi yapabilirsiniz. Aynı zamanda isteme elbisesi uzun giymek istiyorsanız omuz dekoltesi olan bir model tercihinde bulunarak klasik tarzın dışına çıkabilirsiniz. 

Abiye elbise yerine tarzınıza uygun bir tulum ile zamansız moda seçimi yapabilmeniz mümkün. Minimalist danteller, inci ve zarif dokunuşlarla harmanlanan bir elbiseyle de aradığınız şıklığı elde edebilirsiniz. Tesettür abiyelerinde klasik etek kesimi yerine tulum abiye elbise seçimi yaparak trendi yakalayabilirsiniz. Renk ve kumaş konusunda da moda trendlerini takip ederek uygun bir seçim yapabilirsiniz. 

Bel İşlemeli Transparan Kol Detaylı Şifon Uzun Abiye Elbise EKRU

İsteme Gününe Uygun Abiye Elbise Renkleri ve Kumaşları

Söz&nişan abiye elbise seçiminizde ister klasik tarzda isterseniz de modern görünümde dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de renk ve kumaş seçimi olur. Elbise kesimi ve genel duruşunun yanı sıra renk ve kumaşla da bu özel gününüzü taçlandırabilirsiniz. Bu özel günlerde genellikle beyaz isteme elbisesi tercih edilse de farklı renklerle tarzınızı konuşturabilirsiniz. 

Renk konusunda aşırıya kaçmamak önemlidir. Hafif ve zarif gösterecek pudra, krem, pembe ve pastel tonlarda renkleri tercih edebilirsiniz. Gelenekselin dışına çıkarak mercan rengi, deniz yeşili, şampanya tonları, lavanta ve soft renklerden yana da seçim yapabilmeniz mümkün. Biraz parıltılı bir seçim yaparak daha iddialı bir görüntü yansıtabilirsiniz. 

Bunun dışında isteme gününüzde rahat edebilmeniz büyük bir önem taşır. Ailelerin tanışmasının ve sevdiğiniz insanla yeni bir yola adım atmanızın heyecanıyla birlikte elbisenizin rahatsız bir kumaşa sahip olması sizi zorlayabilir. Özel gününüzde en rahat şekilde hareket edebilmek amacıyla isteme için elbise seçiminizde kumaş özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız.  

İpek ve saten kumaşlar kusursuz bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. Romantik bir görünüm yansıtmak istiyorsanız dantel kumaş tercihinde bulunabilirsiniz. Estetik bir stil oluşturmak için şifon kumaşa yönelebilirsiniz. 

Özel gününüzde rahatsızlık hissetmemek için kumaş seçiminde mevsime ve hava şartlarına dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Tarzınıza uyum sağlayacak ve özel anınızı taçlandıracak elbiseler için Cengiz Aktürk sitesine göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

//