0

Kır Düğününde Ne Giyilir?

4 Eki 2023
Düğün, hayatını birleştirmek isteyen çiftler için düzenlenen törendir. Hem erkeğin hem de kadının yaşamındaki en özel günlerden biri olan düğün farklı alanlarda gerçekleştirilebilir. Sokak ve salon düğünleri ile beraber kır düğünü de pek çok çift tarafından tercih edilir. Açık alanda gerçekleştirilen kır düğünü çoğunlukla doğal bir alan çevrilerek gerçekleştirilir. Diğer düğün türlerinden biraz daha farklı olan kır düğününde giyilecek elbiseler doğaya uyum sağlamalıdır.

Düğün, hayatını birleştirmek isteyen çiftler için düzenlenen törendir. Hem erkeğin hem de kadının yaşamındaki en özel günlerden biri olan düğün farklı alanlarda gerçekleştirilebilir. Sokak ve salon düğünleri ile beraber kır düğünü de pek çok çift tarafından tercih edilir. Açık alanda gerçekleştirilen kır düğünü çoğunlukla doğal bir alan çevrilerek gerçekleştirilir. Diğer düğün türlerinden biraz daha farklı olan kır düğününde giyilecek elbiseler doğaya uyum sağlamalıdır.

Örneğin; topuklu ayakkabı yerine, düz tabanlı ayakkabı giymeniz kırsal alanda gerçekleştirilen düğünler için daha iyi bir seçenektir. Bununla birlikte kıyafet seçiminiz de önem taşıyan bir konu haline gelir. Bunun için tasarlanan kır düğünü elbiseleri arasından tercih edeceğiniz bir elbiseyle katılacağınız düğüne damganızı vurabilirsiniz.

 İki Parça Kolsuz V Yaka Abiye Elbise

Kır Düğününün Salon Düğününden Farkı

Salon düğünüyle kırda yapılan düğün birtakım farklılıklara sahiptir. Bu farklılıklar şu şekilde özetlenebilir:

  • Kır düğünü özellikle ilkbahar ve yaz ayları için son derece idealdir çünkü bu mevsimlerde kapalı alanlarda bulunmak bunaltıcı olabilir. Salon düğünleri ise sonbahar ve kış mevsimleri için daha uygundur.
  • Salon düğünlerinde düz ve engebesiz bir zemin bulunur. Topuklu ayakkabı salon düğünlerinde tercih edilebilir ancak kır düğününde düz zeminli ayakkabı giyimi daha doğru bir karar olur.
  • Salon düğünlerinin aksine kır düğünleri kırsal bir alana yayılan ve daha düzensiz bir sistemden oluşur.
  • Kır düğünlerinde davetliler sigara içmek için uygun bir yer aramak zorunda değildir.
  • Salon düğünleri şehir içindeki kapalı bir alanda gerçekleştirilirken kır düğünleri şehrin dışında sakin ve açık bir alanda yapılır.
  • Kır düğününde havai fişek, maytap, ateşli gösteri gibi showlar gerçekleştirilebilir. Salon düğünlerinde ise bu showları yapmak mümkün değildir.
  • Kır düğünlerinde tutulan alan şehre yeterince uzaksa müzik gece 12’den sonra da devam edebilir. Ancak salon düğünlerinde saat 12 sınırı mevcuttur.
  • Salon düğünlerinde ağır ve süslü abiyeler tercih edilirken kır düğünlerinde genellikle uçuş uçuş kır düğünü elbiseleri giyilir.

 Şifon Pelerinli Straplez Tulum BEJ

Kır Düğününe Giderken Nasıl Giyinmeli?

Düğünler nerede yapılırsa yapılsın oldukça özel günlerdir. Bu bakımdan ister plajda ister salonda ister kırda yapılsın mutlaka bugünün adına yakışır bir kıyafet seçimine başvurmanız gerekir. Salon düğünleri için daha şatafatlı, ağır ve son derece gösterişli abiye elbiseler tercih edebilirsiniz ancak kır düğünleri bu tür kıyafetler için elverişli değildir.

Doğayla bütünleşeceğiniz düğün davetinde sizi rahat ve konforlu hissettirecek parçalar seçmeniz yararınıza olacaktır. Örneğin pantolon ve bluz takımları, uzun elbiseler, hafif kumaşlardan imal edilmiş etekler ve salopet tarzı giyim ürünleri kır düğünleri için oldukça idealdir. Bunun yanı sıra dantelli, çiçek desenli, açık renkli ve salaş kır düğünü kıyafetleri ile düğüne canlı bir hava katabilirsiniz.

Kırda yapılacak düğüne katılırken uçuşan geniş kesimli elbiseleri tercih edebilirsiniz. Açık alanda hiç olmazsa hafifçe esen tatlı rüzgâr elbisenizin eteklerini dalgalandıracak ve hoş bir görünüm sağlayacaktır. Kır düğünü için elbise modelleri içinden sizi mümkün olduğunca rahat hissettirecek aynı zamanda şıklıktan ödün vermeyeceğiniz çeşitlere yönelebilirsiniz.

Kır düğünleri kadar kırda yapılan nişanlar da son zamanlarda yaygınlık kazanmıştır. Eğer kır nişanına katılacaksanız kır nişanı için elbise modelleri arasından zevkinizi yansıtan parçalara göz atarak sizin için uygun olan modeli temin edebilirsiniz.

Uzun Kollu Tesettür Abiye Elbise

Kır Düğünü Elbiseleri

Sevdiğiniz, önemsediğiniz kişilerin en özel gününde özenli giyinmeniz o kişiye verdiğiniz değeri gösterir. Bu bakımdan düğünde giyeceğiniz elbiseyi dikkatli bir biçimde seçmeniz iyi olur. Kır düğünü için özel olarak tasarlanan elbiselerin etek kısımları genel olarak geniş kesimlidir. Bu da kıyafetin uçuşmasını ve üzerinizde daha sevimli durmasını sağlar.

Açık elbise modelleri kadar tesettür elbise modelleri de beğeniye sunulur. Eğer tesettürlüyseniz kır düğünü tesettür elbise seçenekleri arasından gözünüze hitap eden parçalara bakabilirsiniz. Bu elbiseler arasından geniş etek kesimli olanları seçebileceğiniz gibi eteğin açılma ihtimalini göz önünde bulundurarak daha dar kesimli kıyafetlere yönelebilirsiniz.

Kloş Kesim Krep Uzun Abiye Elbise

Doğanın renklerini yansıtan yeşil, sarı, mavi, pembe, kırmızı gibi renklere sahip elbiseler daha dinamik bir görünüm sunacaktır. Bununla beraber omuz ve sırt dekolteli abiye kır düğünü elbisesi modellerine şans verebilirsiniz. Hem sade hem de şık bir görünüm yakalamak için giyeceğiniz dantel detaylı elbiseler de oldukça ideal parçalardır.

Çiçek desenli elbise modelleri de kır düğünlerinin vazgeçilmezi olarak nitelendirilen ürünlerdir. Papatya, gül, lale gibi elbiselerde sıklıkla kullanılan desenler doğayla bütünleşmenizi kolaylaştıracaktır. Tek renkli elbiselerin yanı sıra birden fazla renk içeren parçaları da tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra büyük beden kır düğünü elbiseleri arasından da hoş bir seçim yapmanız mümkündür.

Çocuklar ve gençler için tasarlanan kır düğünü kıyafetleri onlarca farklı modellere sahip olabilir. Yaşınıza en uygun giyim ürününü kolay bir şekilde bularak üzerinize yakışan kıyafeti alabilir ve düğüne katılabilirsiniz. Sadece çocuklar ve gençler için değil yetişkin bireyler için de birbirinden şık ürünler mevcuttur. Kır düğünü anne kıyafetleri arasında pek çok modele rastlayabilirsiniz.

Yorum bırakın

//