Krep Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılır? – CENGIZ AKTURK

Sepetim 0

Siparişinizle ilgili bir not bırakın

Daha fazla satın alınabilir ürün yok

Ürünler
Toplam Tutar Ücretsiz
Tüm ödemeler TL olarak işleme alınmaktadır. Kredi kartınıza 3 taksit uygulanabilir.

Sepetiniz Boş

Krep Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Giyim sektöründe pek çok kumaş çeşidi bulunur. Krep kumaş içerisinde ipek, polyester, viskon ve yün kumaş gibi çeşitli elyaflar bulunduran karma bir kumaştır. Bu kumaşların çeşitli elyaflardan bir araya gelmesi, farklı kullanım alanı olmasına sebep olur.


Örneğin ipek krep, hafif ve yumuşak bir forma sahiptir. Nefes alabilir yapısı sayesinde hem yaz hem kış aylarında kullanılabilir. Bunun yanı sıra yün krep, daha kalın bir yapıya sahip olduğundan kış aylarında kullanıma daha uygundur. Bu çeşitlilik sayesinde krep kumaşlar farklı mekanlarda kullanılabilir.

Krep Kumaş Nedir?

Krep kumaş, hafif ve dökümlü yapısı ile bilinen, pürüzlü yüzeye sahip bir kumaş türüdür. Dökümlü yapısı sayesinde üzerinizde yokmuş hissi uyandırarak üst seviye konfor sunar. Krep kumaşın likralı ve esnek yapısı, vücut hatlarına uyum sağlayarak hoş görünümü sağlar. Bu tarz özellikleri ile kumaş sektörünün gözdelerindendir.


Krep kumaşın farklı çeşitleri bulunur. Krep kumaş çeşitleri yaygın olarak ipek, pamuklu, yün, polyester ve viskon şeklinde karşınıza çıkabilir. Her bir krep kumaş çeşidi farklı dokuya sahiptir. Tüm krep kumaş çeşitlerinin ortak noktası yumuşak ve hafif yapılara sahip olmalarıdır.

Krep Kumaşın Kullanım Alanları

Krep kumaşın sahip olduğu hafif ve dökümlü yapı, pek çok giyim seçeneğine uyum sağlar. Örneğin abiye elbise için ipek kumaş rahatlıkla tercih edilebilir. Abiyeler, ipek krep kumaşın lüks duruşu ile zarafet kazanır. Bunun yanı sıra krep kumaşlar, bluz ve tişört modellerinde sıklıkla karşınıza çıkar. Esnekliği ile ön plana çıkan viskon krep kumaşlar bluz ve tişörtlerde rahatlığı ön planda tutar.


Krep kumaşın hafif yapısı nedeniyle kullanıldığı bir diğer yerde şallar ve eşarplar olur. Hem zarif hem de hafif kumaş yapısı, konfor sunar. Tüm bunların yanı sıra krep kumaşın pantolon, ceket ve çanta gibi çok geniş bir alanda kullanımı bulunur.

Krep Kumaşın Avantajları

Krep kumaş hem görüntü hem de kullanış bakımından oldukça avantajı bir arada bulundurur. Krep kumaşın avantajları kısaca şu şekilde;

  • Krep kumaşın sahip olduğu hafif yapı, vücudu yormaz ve terletmez. Bu sayede gün boyu konfor sunar.
  • İpek gibi doğal liflerden üretilen krep kumaş, hava geçirgenliğine sahip olur. Bu sayede cilt nefes alır.
  • Dökümlü duruşu, giyim ürünlerine lüks bir tarz katar.
  • Likra gibi esnek kumaşlardan elde edilen karışımlı krep kumaş, vücudu sararak rahatlığı ön planda tutar.
  • Sahip olduğu kumaş yapısı kırışıklığı göstermez. Bu sayede uzun süreli şıklık mümkün hale gelir.
  • Polyester gibi kumaşlardan elde edilen karışımlı krep, dayanıklı yapısı ile uzun ömürlü olur.

Düğün için Krep Kumaş Elbise Seçimi

Unutulmaz özel günlerden biri olan düğünlerde, krep kumaş elbise ile kendinizi yansıtmak istiyorsanız bilmeniz gerekenler var. Bunlardan ilki krep kumaş elbise modelleri arasından kendinize uygun modeli seçmek. Krep kumaş, dökümlü yapısı ile dikkat çeker. Bu nedenle seçeceğiniz krep kumaş abiye elbise modeli A kesim veya balık kesim olabilir.


Krep kumaş abiye elbise modelleri arasından seçim yaparken ne istediğiniz önemlidir. Örneğin nefes alabilen ve zengin bir duruşa sahip olan krep kumaş abiye arıyorsanız ipek krep tercih edebilirsiniz. Konfor ön planda olsun ve vücut hatlarım belirgin olsun diye düşünüyorsanız likra ve elastan karışımlı krep kumaşlara yönelebilirsiniz.


Tüm bunların yanı sıra krep kumaş elbise seçiminde mevsim şartlarını göz önünde bulundurmanız sizin için faydalı olacaktır. Örneğin sıcak havalarda bir düğüne davetliyseniz nefes alabilen viskon ve ipek gibi kumaşlara sahip elbiseleri tercih edebilirsiniz. Soğuk havalarda ise yün krep kumaşlar kalın yapısıyla rahatlıkla tercih edilebilir.

Krep Kumaşın Özellikleri ve Tesettür Giyimdeki Yeri

Krep kumaşın kendine has pek çok özelliği bulunur. Krep kumaş özellikleri kısaca şu şekilde;

  • Esneklik
  • Dökümlü ve salaş görünüm
  • Hava geçirgenliği
  • Dayanıklılık
  • Hafif yapı
  • Geniş kullanım alanı
  • Kırışıklık gizleyici

Krep kumaş aynı zamanda tesettür elbiselerde de sıklıkla karşınıza çıkabilir. Bunun en büyük nedeni, krep kumaşın dökümlü yapıya sahip olması olur. Bunun yanı sıra krep kumaş tesettür elbise modelleri, esnek yapısıyla ilgi toplar. Gün boyu salaş fakat esnek yapısı rahatlığı ön planda tutar.


Krep kumaş tesettür abiye modellerinde ise ipek karışımlı olanlar lüks organizasyonlarda ön plana çıkmayı sağlar. Hava alması yaz ve kış aylarında tesettüre sahip kadınların adeta kurtarıcısı olur. Krep kumaş elbise tesettür giyimde bu gibi sebeplerle sevilerek kullanılır.

Düğün için Krep Kumaş Elbise Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sevdiklerinizin en önemli günlerinden biri olan düğünlerde, en şık halinizle olmak istersiniz. Bunun için krep kumaş abiye, abiye ararken karşınıza çıkabilir. Krep kumaş abiye seçerken dikkat edeceklerinizi göz önünde bulundurarak şıklığınızı konuşturmanız mümkün. Bunlara şu şekilde değinilebilir;

  • Kapalı mekan ve akşam düğününe davetli iseniz daha ağır görünümlü abiyeleri tercih edebilirsiniz. Parlak görünümlü krep kumaştan elde edilmiş balık veya A kesim abiyeler burada son derece hoş görünebilir. Açık mekanlarda ise hava alabilen ve dökümlü abiyeleri seçebilirsiniz.
  • Zarif görünüm ön planda ise ipek krep, rahatlık ön planda ise likra krep seçeneklerine yönelebilirsiniz.
  • Mevsim koşullarına göre yazın terletmeyen, kışın üşütmeyen krep kumaş abiye modellerine bakmanız gerekir. Yazın ipek, kışın yün tercih edebilirsiniz.
  • Krep kumaş büyük beden abiye seçerken krep kumaşının likra veya elastan katkılı olması daha rahat etmeniz için önemlidir. Esnek yapıya sahip olan bu krep kumaşlar gün boyu sizi rahat ettirir.

Siz de bir düğüne davetli iseniz ve düğün abiyesi arıyorsanız birçok çeşit model bulunan Cengiz Aktürk’ü ziyaret edebilirsiniz.