skip to content

Mezuniyet Elbisesi Nasıl Olmalıdır? Mezuniyet Elbisesi Önerileri!

26 Mar 2023

Her öğrenci için unutulmaz bir gün olan mezuniyet gecesi oldukça önemlidir. İster ortaokul, isterse lise ya da üniversite mezunu olun yoğun geçen eğitim hayatı sonunda mezuniyet gecesi arkadaşlarınızla doyasıya eğlendiğiniz bir gecedir. Gurur ve başarılarla geçen yılların ardından gelen mezuniyet gecesinde herkes en iyi şekilde görünmek ve hissetmek ister. Peki, mezuniyet gecesinde ne giymeliyim? Nasıl daha şık ve güzel olabilirim? Mükemmel mezuniyet elbisesini nasıl bulabilirim? Mezuniyet elbisemi nereden satın almalıyım? Mezuniyet elbise seçiminde neye dikkat etmeliyim? gibi pek çok kafanızı karıştıracak soru mu mevcut? Gelin hep beraber yaklaşan mezuniyet gecenizde mükemmel görünmenizi sağlayacak mezuniyet elbisesini beraber bulalım.

Straplez Yaka Boyun Askılı Kolsuz Abiye Elbise

Mezuniyet Elbisesi Nasıl Olmalıdır?

Hayatınızın belli bir bölümünün sonunu ve yeni bir başlangıcı işaret eden mezuniyet gecesi herkes oldukça heyacan ve gurur vericidir. Böylesine önemli bir gecede şık olmak da fazlasıyla önem taşır. Peki, mezuniyet gecemde nasıl şık olurum mu diye soruyorsun? Bunun cevabını doğrudan vermek ise hiç kolay değildir. Çünkü; mükemmel mezuniyet elbisesini seçmek bu özel günün çok önemli bir yönüdür. Pek çok farklı stil, tasarım ve renk mevcut olduğundan, bu önemli gün için ideal elbiseye karar vermek oldukça zordur. Mezuniyet elbise seçiminde dikkat etmeniz gereken püf noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Rahat aynı zamanda şık olmalıdır.
  • Gündelik elbiselerden kaçının.
  • Kişiliğinizi ve tarzınızı yansıtmalı
  • Vücut tipinize uygun olmalı
  • Etkinliğin gerçekleştiği mekana uygun mezuniyet elbisesi seçilmelidir.
  • Mezuniyet törenleri genel olarak yaz aylarında gerçekleşmektedir. Bu yüzden de daha çok şifon vb. kumaşlar tercih edilirken, tercihinizi açık renkli cıvıl cıvıl renklerden yana kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak, mükemmel mezuniyet elbisesini seçmek bunaltıcı olabilir ama olmak zorunda değil. Kişisel tarzınızı düşünün, şık bir görünüm seçin, doğru renk ve kumaşı seçin, bir bütçe belirleyin ve görünümünüzü tamamlamak için aksesuarlar kullanın. Bu ipuçları ve önerilerle, özel gününüzde kendinizi güvende ve güzel hissetmenizi sağlayacak mükemmel mezuniyet elbisesini bulacaksınız. Yaşınıza en uygun mezuniyet elbisesi için okumaya devam edin.

Saten Sırt Dekolteli Yarasa Kol Kısa Abiye Elbise PUDRA

1. Sınıf (14 yaş için) Mezuniyet Elbisesi Nasıl Olmalıdır? En Çok Tercih Edilen Ortaokul Mezuniyet Elbise Modelleri Nelerdir?

  1. sınıfsınız ve yoğun sınav stresinin ardından mezuniyet gecenizde arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceksiniz. Yaşınıza uygun mezuniyet elbisesi önerilerinde bulunmadan önce dikkatli davranmanız gereken faktörleri inceleyelim:

Uzunluk: Elbise diz boyu veya dizin biraz üzerinde olmalıdır.

Boyun çizgisi: Çok dekolte veya açık olan herhangi bir şeyden kaçının. Yuvarlak yaka veya kayık yaka gibi bir yaka seçebilirsiniz.

Kumaş: Pamuk veya şifon gibi rahat ve nefes alabilen bir kumaş seçmelisiniz.

Renk: Cilt tonunuzu ve saç renginizi tamamlayan bir renk seçin. Aşırı parlak veya koyu renklerden kaçının ve daha yumuşak veya pastel tonları tercih edin.

Aksesuarlar: Aksesuarları basit ve minimalist tutun. Bir çift küpe ve bir bileklik ya da kolye, elbisenizi abartmadan tamamlayabilir.

 

Tüm bu faktörlere göz attığımız zaman size 8. sınıflar için en ideal mezuniyet elbisesi modelleri; pastel renklere sahip uçuş uçuş şifonlar ve volanlı modeller en çok tercih edilen ortaokul mezuniyet elbisesi modelleri arasında yer alır.

 Otrişli Saten Yırtmaçlı Abiye Elbise

2. Sınıf (18 yaş için) Mezuniyet Elbisesi Nasıl Olmalıdır? En Çok Tercih Edilen Lise Mezuniyeti Elbise Modelleri Nelerdir?

2. Sınıf veya lise mezuniyet töreni için kıyafet kuralı, genellikle 8. sınıf töreninden daha resmidir. Üniversiteye gitmenin heyecanı, lise arkadaşlarından ayrılmanın hüznü ile lise mezuniyet pek çok kişi için fazlasıyla önemlidir. Lise mezuniyet töreni için mezuniyet elbisesi seçerken akılda tutulması gereken bazı faktörler ise şöyledir:

Uzunluk: Elbise diz boyu veya daha uzun olmalı, ancak yerde sürüklenecek kadar uzun olmamalıdır.

Yaka: V yaka veya yuvarlak yaka gibi mütevazı ve sofistike bir yaka seçin.

Kumaş: İpek veya saten gibi daha resmi bir kumaş seçin ve ince bir parlaklık veya dokuya sahip bir elbise düşünün.

Renk: Siyah, lacivert veya beyaz gibi klasik bir renkte veya pastel veya mücevher tonları gibi daha yumuşak bir renkte bir elbise seçin.

Aksesuarlar: Görünümü tamamlamak için bir çift sade küpe veya bileklik gibi bazı basit ve zarif aksesuarlar ekleyin.

Lise mezuniyeti için ideal mezuniyet elbisesi modelleri arasında; kısa lise mezuniyet elbiseleri, tesettürlü mezunlar için tesettür mezuniyet elbisesi, midi mezuniyet elbisesi, uzun mezuniyet elbisesi, saten mezuniyet elbisesi, siyah mezuniyet elbisesi seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

 Düşük Omuzlu Fiyonk Detaylı Uzun Abiye Elbise SİYAH - BEYAZ

Üniversite Mezuniyet Elbisesi Nasıl Olmalıdır? En Çok Tercih Edilen Üniversite Mezuniyet Elbise Modelleri Nelerdir?

Eğitim hayatının neredeyse sonuna geldik. Artık yeni bir hayat sizi bekliyor. Yoğun iş hayatına atılmadan bir önceki durak olan üniversitede arkadaşlarınızla beraber son bir eğlenceyi fazlasıyla hakkettiniz. Peki; vizeler, finaller derken üniversite için ideal mezuniyet elbisenize karar verebildiniz mi? İşte üniversite mezuniyet töreni için bazı ipuçları şöyle:

Uzunluk: Diz boyu veya daha uzun bir elbise seçin ve çok kısa veya açık olan herhangi bir şeyden kaçının.

Yaka: V yaka veya yuvarlak yaka gibi mütevazı bir yaka seçin. Çok dekolte veya açıklayıcı herhangi bir şeyden kaçının.

Kumaş: İpek, saten veya şifon gibi resmi bir kumaş seçin. Pamuklu veya kot gibi çok gündelik şeylerden kaçının.

Renk: Siyah, lacivert veya beyaz gibi klasik renklerde bir abiye elbise seçin. Aşırı parlak renklerden kaçının.

Aksesuarlar: Görünümü tamamlamak için bir çift basit küpe veya bileklik gibi abartısız aksesuarlar ekleyin. Çok gösterişli veya dikkat dağıtıcı herhangi bir şeyden kaçının.

 

Artık bir yetişkinsiniz size en uygun mezuniyet elbise modelleri ise şöyledir; şifon uzun mezuniyet elbisesi, dar kesim mezuniyet elbisesi, kısa mezuniyet elbisesi, ipek mezuniyet elbisesi, tesettür mezuniyet elbisesi modellerinden birini tercih edebilirsiniz.

Unutmayın, en önemli şey seçmiş olduğunuz elbisenizin içinde rahat ve şık hissetmektir. Bu sizin özel gününüz, bu yüzden kendinizi en iyi hissettirecek bir elbise seçin!

 Taş İşlemeli Tek Kol Uzun Abiye Elbise

Hayatınızın dönüm noktalarından biri olan mezuniyet gecenizde sizi özel hissettiren mezuniyet elbisesi modelleri arasından arasından dilediğiniz abiye elbise modelini tarzınıza, ten renginize, vücut tipinize göre seçim yaparak, satın alabilirsiniz. Mükemmel mezuniyet elbise seçiminizi yapmanız için yazdığımız blog yazısının sonuna geldik. Her yaşa uygun doğru mezuniyet elbisesini bulmanıza yardımcı olmak için ipuçlarını ve sorularınızın cevaplarını yanıtladık. CENGIZ AKTURK olarak, her tarza ve geceye özel, son modaya uygun özel tasarım mezuniyet elbisesi ve toptan mezuniyet elbisesi satışı gerçekleştirmeliyiz. Zevkinize uygun, size özel mezuniyet elbiseleri & balo elbiselerin sayfamızdan inceleyebilir, dilerseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum bırakın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.