0

Midi Boy Abiye Elbise Kimlere Yakışır?

4 Eki 2023
Elbiseler hem gündelik yaşamda hem de özel gün ve gecelerde en sık tercih edilen giyim ürünleri arasında yer alır. Son derece geniş bir çeşitlilik yelpazesine sahip olan bu kıyafetler farklı biçimlerde, renklerde, desenlerde ve boylarda tasarlanabilir. Midi abiye elbise modelleri de pek çok kişinin beğenisini kazanan ürünler arasında kendine yer bulur.

Elbiseler hem gündelik yaşamda hem de özel gün ve gecelerde en sık tercih edilen giyim ürünleri arasında yer alır. Son derece geniş bir çeşitlilik yelpazesine sahip olan bu kıyafetler farklı biçimlerde, renklerde, desenlerde ve boylarda tasarlanabilir. Midi abiye elbise modelleri de pek çok kişinin beğenisini kazanan ürünler arasında kendine yer bulur.

Genel çerçevede bakıldığı zaman elbiseler boylarına göre uzun, midi ve mini olarak üç kısma ayrılır. Uzun ve mini etek boyları kadar midi etek boyuna sahip olan kıyafetler de son derece ilgi çekicidir. Midi elbise kombinleri okula, işe, pikniğe kısacası gündelik yaşamın içinde rahatlıkla tercih edilebilir. Bununla birlikte özel günler için tasarlanan midi boy elbiseler de mevcuttur.

 

Midi Boy Elbise Seçimi

Midi boy olarak nitelendirilen elbiseler ne ayak bileğine kadar uzanır ne de dizin üstüne çıkar. Tam ortada kalan bu elbiseler hem genç hem de yetişkin kadınlar için oldukça cezbedicidir. Bu elbiseler akla gelebilecek tüm organizasyonlarda tercih edilebilir. Örneğin midi nişan elbisesi modelleri gerek davetliler gerekse gelin adayı için son derece ideal parçalardır.

Eğer siz de midi boyda elbise giymekten hoşlanıyorsanız çeşitli davetler için tercih edebilirsiniz. Bu tür kıyafetler sizi rahat ettirerek davet boyu konfor alanında kalmanıza yardımcı olur. Rüzgârlı havalarda eteğinin açılma olasılığı da düşük olduğu için gönül rahatlığıyla saten midi elbise çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

Satenin yanı sıra şifon midi boy kıyafetler de sık tercih edilenler arasındadır. İnce ya da kalın askılı, yırtmaçsız, yırtmaçlı, düz, dekolteli, desenli, işlemeli, dantelli midi boy elbiseler hem şıklığı hem de zarafeti bir arada sunar. Bununla beraber çift ve tek omuz midi abiye elbiseler de ilgi odağı olmaya devam eden giyim ürünleri arasında bulunur.

Gün içinde giyilebilen sade ve spor midi boy elbiseler sıradan bir günde bile özenli görünüme kavuşmanızı sağlar. Bu tür elbiseler genel olarak fazla detay barındırmaz ancak üzerinizde oldukça hoş dururlar. Gündelik yaşamda tercih edilen sadeliğin aksine özel günler balon kol midi abiye ile sıra dışı ve ilgi çekici bir tasarımla taçlandırılabilir.

Vücut Tipinize Göre Midi Abiye Elbise

Vücut tipleri kişinin görünümünü oluşturur ve farklı özellikler barındırır. En sık rastladığımız vücut tipleri:

  • Elma,
  • Armut,
  • Kum saati,
  • Dikdörtgen vücut tipidir.

Elma vücut tipinde alt gövde üst gövdeye oranla daha dardır. Bel bölgesinin belirgin olmadığı bu tipte omuzların geniş olduğu görülür.

Armut vücut tipindeyse üst vücut kısmı alt vücut kısmına göre daha daha dardır. Bu tipte bel ve kalça bölgesi belirgindir.

Kum saati vücut tipi hem üst hem de alt vücudunun geniş, bel bölgesinin ise belirgin olduğu tiptir.

Dikdörtgen vücut tipinde kalça, bel ve omuzlar birbirine eşittir. Bu vücut tipinde de bel bölgesi belirgin değildir.

Bu bilgiler ışığında kendi vücut tipinizi tespit ederek en doğru midi boy elbise seçimini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer elma vücut tipine sahipseniz bu tipe uyum sağlayacak kıyafet seçimi yapmanız gerekir. Dökümlü akışkan elbiseler sayesinde karın kısmını gizleyebilirsiniz. Bununla beraber Alta doğru genişleyen A kesimli abiye midi elbise modellerini tercih edebilirsiniz.

Bele oturan ya da bel kısmından bağlamalı kıyafetler vücudunuzu daha zarif ve orantılı göstermemize yardımcı olur. Bununla birlikte elbise üstü hırka ve ceket modellerini tercih ederek daha hoş bir görünüm elde etmeniz mümkündür.

Eğer armut vücut tipine sahipseniz yine alta doğru genişleyen, belden kemerli ya da dökümlü elbise modellerine yönelebilirsiniz. Volanlı etek detayına sahip olan, V yakalı, belden ayrılan ve gömlek elbise tarzı modeller de bu vücut tipi için oldukça ideal bulunan giyim ürünleridir. Özellikle belden kemerli midi gece elbisesi modelleri ile katılacağınız gece davetlerinde dikkati üzerinize çekebilirsiniz.

Kum saati vücut tipi için vücudu saran ve kemer detaylı elbiseler arasından seçim yapmanız yerinde olur. Bununla beraber vücudu saran kolsuz elbise modelleri de kum saati vücut tipine çok yakışır. Beli vurgulayan giyim ürünleri söz konusu vücut tipi için ön plandadır.

Dikdörtgen vücut tipine genel olarak bol paçalı pantolonlar, düz kesimli, kısa üst uzun alt, belden ayrılan ve balon kol elbise modelleri yakışır. Belden ayrılan midi elbise çeşitleri bu vücut tipi için biçilmiş kaftandır. Vücudunuz dikdörtgen biçiminde ise belirtilen giyim ürünlerini tercih ederek daha orantılı ve iddialı bir görünüm yakalayabilirsiniz.

 

Midi Boy Abiye Elbise Nasıl Kombinlenir?

Vücut tipinize göre midi boy elbise seçmeniz giydiğiniz kıyafetlerin üzerinizde daha hoş durmasını sağlar. Bununla beraber elbisenizi doğru ayakkabı ile kombinlemeniz uyumlu bir görünüm için gereklidir. Tamamlayıcı trend aksesuarlar sayesinde elbisenizin çok daha dikkat çekici hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Örneğin midi söz elbisesi modelleri arasından seçtiğiniz kıyafeti topuklu ayakkabıyla kombinleyebilirsiniz. Söz elbisesi genellikle beyaz tonlarında seçilir. Eğer siz de söz kıyafetiniz için beyaz renkten şaşmayacaksanız, elbisenin altına aynı tonda beyaz topuklu ayakkabı tercih edebilirsiniz.

Eğer tesettürlüyseniz midi tesettür abiye elbise modellerine göz atarak sizin için uygun olan ürünü rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu tür elbiseyi eğer gündelik hayatta giymeyi düşünüyorsanız kıyafetinizin altına spor ayakkabı ya da sandalet giyebilirsiniz. Bu sayede hem rahat hem de şık bir görünüm elde etmiş olursunuz. Özellikle bahar ve yaz aylarında açık ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

Mezuniyet elbiseleri midi boy seçenekleriyle göz zevkinize hitap edebilir. Eğer mezuniyetiniz için midi elbise almayı düşünüyorsanız yine topuklu ayakkabıyla kombininizi tamamlayabilirsiniz. Mezuniyette daha rahat olmak isterseniz düşük tabanlı spor ayakkabı modellerini düşünebilirsiniz. Böylece şıklığınızdan ödün vermeden konforunuzu koruyabilirsiniz.

Düğün, nişan, söz, evlilik yıldönümü, doğum günü gibi özel günlerde tercih edeceğiniz midi elbise abiye modelleriyle stilinizi yansıtabilirsiniz. Ayrıca bu kıyafetinizi bot, sneakers ve yüksek topuklu ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Rahatınızı da düşünerek seçeceğiniz ayakkabılarla midi elbiseleriniz üzerinizde istediğiniz gibi duracaktır.

 

Yorum bırakın

//