0

Nişan Elbisesi ve Söz Elbiseleri Nasıl Seçilmelidir?

28 Ara 2022
Bir nevi düğüne hazırlık olan, güzel bir hayata başlamanın ilk durak noktası olan nişan gecenizde doğru elbise seçimi fazlasıyla önemli. Düğün koşuşturmacası arasında nişan elbisesi konusunda karar kılmak oldukça zor. Ancak unutulmamalıdır ki nişan töreni de en az düğün geceniz kadar önemlidir. Düğün kadar kalabalık olmayan nişan geceleri de çiftlerin mutluluğa giden yolda ilk adımı olduğundan nişan elbisesi tercihinde de oldukça özen gösterilmelidir. Peki, nişan elbisesi nasıl seçilmelidir?

Bir nevi düğüne hazırlık olan, güzel bir hayata başlamanın ilk durak noktası olan nişan gecenizde doğru elbise seçimi fazlasıyla önemli. Düğün koşuşturmacası arasında nişan elbisesi konusunda karar kılmak oldukça zor. Ancak unutulmamalıdır ki nişan töreni de en az düğün geceniz kadar önemlidir. Düğün kadar kalabalık olmayan nişan geceleri de çiftlerin mutluluğa giden yolda ilk adımı olduğundan nişan elbisesi tercihinde de oldukça özen gösterilmelidir. Peki, nişan elbisesi nasıl seçilmelidir? Nişan elbisesi seçiminde nelere dikkat edilmelidir? Bugün nişan elbisesi tercihinde kararsız kılan, neye göre tercih yapacağını bilmeyen evlilik yolunda olan kadınların nişan elbisesi konusunda merak ettiği pek soruyu ve nişan elbisesi seçiminde göz önünde bulundurmaları gereken püf noktalarını açıklayacağız. İşte nişan gecenizde kusursuz olmanız adına yapmanız gerekenler ama ilk önce nişan abiye elbise seçimini nasıl yapmanız gerektiğini anlatalım.

Taş İşlemeli Detaylı Straplez Yırtmaçlı Uzun Abiye Elbise

Nişanda Giyilecek Abiye Elbise Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Düğünden önce gerçekleşen en az düğün kadar önemli olan söz / nişan etkinliği kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bu farklılığa örnek verecek olursak kimisi söz nişan törenini ev ortamında aile arasında gerçekleştirirken kimisi de salonda gerçekleşebilmektedir. Haliyle de seçeceğiniz nişan elbisesi mekan gibi pek çok faktöre göre değişiklik gösterir. Nişan gecenizde şıklığı yakalamak ve göz kamaştırıcı olmak için abiye elbise seçimi fazlasıyla önemlidir. Oldukça fazla çeşitlilikte bulunan nişan elbise modelleri arasında hangisini seçmeniz gerektiği fazlasıyla zor. Uzun, kısa, mini, midi, balık, şifon, v kesim gibi onlarca nişan abiye elbise arasından size en çok yakışanı bulmanız gerekmektedir. Bu da pek çok faktörü göz önünde bulundurmanızı gerektirmektedir.

 Göğüs Dekolteli İşlemeli Uzun Abiye Elbise MİNT

Nişan Elbisesi Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Nişan elbisesi tercihinde en doğru kararı almak istiyorsanız eğer pek çok şeyi düşünmeniz gerekmektedir. İşte nişan elbise tercihinde bulunurken düşünmeniz, gereken faktörler şunlardır:

1. Nişan Mekanını Göz Önünde Bulundurun!

Nişan elbisesi tercihinizde ister nişanlanan kişi olun ister nişan yakını şu bir gerçek ki herkes oldukça şık ve güzel olacaktır. Nişan elbisesi tercihinde nişanın gerçekleşeceği mekan çok fazla önemlidir. Genellikle nişan etkinliği ev ve salonda olmaktadır.

Ev için Nişan Elbisesi Seçimi

Eğer evde bir nişan töreni planlıyorsanız bu demek oluyor ki aile arasında az kişi ile bir kutlama gerçekleştireceksiniz. O zaman biraz daha sade bir nişan abiye elbise seçimi yapabilirsiniz.

Salon İçin Nişan Elbisesi Seçimi

Salonda gerçekleşecek bir nişan töreni yapmayı planlıyorsanız eğer burada önemli olan ilk şey vücut tipinize uygun bir nişan elbisesi tercihi etmenizdir. Bedeninize uygun bir abiye seçimi ardından gecenin en şık kadını olmak için vücut tipinizi iyi belirlemeli, ona göre bir tercihte bulunmalısınız. Eğer tesettürlü iseniz tesettürlü kadınlar için de tesettür nişan elbisesi kategorisinde pek çok abiye modelini bulabilirsiniz.

 Bel İşlemeli Transparan Kol Detaylı Şifon Uzun Abiye Elbise

2. Nişanın Gerçekleşeceği Mevsim

Nişan evde ya da salonda olsun, nişan töreninin gerçekleşeceği mevsim nişan elbisesi seçiminde önemlidir. Buna örnek verecek olursak kış mevsiminde daha çok koyu renkler ve uzun abiye elbiseler tercih edilirken, yaz mevsiminde daha çok açık renkler ve kısa elbiseler tercihinde bulunabilirsiniz.

Yazlık Nişan Elbiseleri: Kolsuz şifon elbiseler, transparan elbiseler, hafif dekolteli elbiseler ve yırtmaçlı saten elbiseler tercihinde bulunabilirsiniz.

Kışlık Nişan Elbiseleri: Uzun abiye elbise, şifon ve tüllü tasarımlar, kadife elbise tercihinde bulunabilirsiniz.

 Straplez Yaka Uzun Abiye Elbise MÜRDÜM

3. Vücut Tipinizi Göz Önünde Bulundurun

Kimisi elma vücut tipine, kimisi ise kum saati vücut tipine sahiptir. Bu noktada herkesin kendine göre vücut tipi bulunmaktadır. Bazı kişiler uzun, bazıları ise kısadır. Bazıları büyük bedene sahip olup bazıları ise zayıftır. İşte tam da bu yüzden abiye modelleri çeşit çeşittir. Bu kadar modelin hangisinin size uygun olduğuna karar vermek için ise vücudunuzu iyi tanımanız gerekmektedir. İşte bedeninize göre tercih etmeniz gereken nişan elbiseleri:

Kum saati vücut tipine sahip kadınlar: Balık tarzı nişan elbisesi, Yırtmaçlı nişan elbisesi, V yaka kesim nişan elbisesi ya da A kesim nişan elbisesi

Elma vücut tipine sahip kadınlar: Göğüs dekolteli nişan elbisesi, V yakalı nişan elbisesi, Midi boy nişan elbisesi, Bel dekolteli ve Yırtmaçlı nişan elbisesi

Armut vücut tipine sahip kadınlar: Üst kısmı dar alt kalça kısmı daha dökümlü ya da geniş olan nişan elbisesi, Göğüs ya da sırt dekolteli nişan elbisesi

Dikdörtgen vücut tipine sahip kadınlar: Yırtmaçlı nişan elbisesi, Sırt dekolteli nişan elbisesi, Askılı nişan elbisesi, Balon kol nişan abiyeler, Otrişli nişan abiyeler ve Düşük omuzlu nişan elbisesi tercihi edebilirler.

 İşleme Detaylı Straplez Kısa Abiye Elbise MAVİ

4. Ten Renginize Göre Bir Tercih Yapabilirsiniz

Nişan elbisesi seçiminde bir diğer önemli noktada ten renginizdir. Ten renginizin yanında göz renginize göre de nişan elbisesi seçimi yapabilirsiniz. Örneğin yeşil renkte göz rengine sahipsiniz yeşil ve tonlarında abiye tercihi yaparsanız eğer bu elbiseler sizin göz renginizin daha ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Ten renginize göre şu renklerde nişan elbisesi giyebilirsiniz:

Beyaz tenli kadınların nişan elbisesi renkleri: Pembe, Siyah, Kırmızı, Mor, Gri, Krem ve Yeşil renkte nişan elbiseleri

Buğday tenli kadınların nişan elbisesi renkleri Krem, Lacivert, Hardal, Yeşil, Bordo, Mavi, Kahverengi ve Fuşya renginde nişan elbiseleri

Esmer tenli kadınların nişan elbisesi renkleri: Pudra pembesi, Bej rengi, Fildişi, Açık kırmızı, Açık mavi, Açık yeşil ve Siyah renk nişan elbisesi tercihinde bulunabilirler.

 İşleme Detaylı Fiyonklu Straplez Uzun Abiye Elbise PUDRA

Sevdiklerinizle bir araya geldiğiniz böylesine mutlu bir günde şık olmanız adına yazmış olduğumuz blog yazımızın sonuna geldik. CENGIZ AKTURK olarak, herkesin zevk ve vücut oranlarına göre son modaya uygun özel tasarım abiye elbise satışı gerçekleştirmeliyiz. Nişan gibi özel bir gecede şık ve zarif olmanızı sağlayan, zevkinize uygun, size özel abiye elbise modellerini sayfamızdan inceleyebilir, dilerseniz WhatsApp hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum bırakın

//