0

Otel Düğününde Ne Giyilir?

14 Kas 2023
Hayatını birleştirmeye karar veren gelin ve damat tüm sevdiklerini bir arada görmek ve onlarla unutulmaz bir anı yaşamak isterler. Bu noktada pek çok farklı yerde geleneğin ve eğlencenin bir araya geldiği düğün konsepti ayarlanabilir. Otel düğünleri zarafet ve şıklığın ortaya çıktığı ve oldukça heyecan verici bir ortamdır.

Hayatını birleştirmeye karar veren gelin ve damat tüm sevdiklerini bir arada görmek ve onlarla unutulmaz bir anı yaşamak isterler. Bu noktada pek çok farklı yerde geleneğin ve eğlencenin bir araya geldiği düğün konsepti ayarlanabilir. Otel düğünleri zarafet ve şıklığın ortaya çıktığı ve oldukça heyecan verici bir ortamdır. 

Bu nedenle misafir olarak giderken kokteyl&davet elbisesi seçimi konusunda kararsızlık yaşayabilirsiniz. Hangi tarz elbisenin uygun olduğu ya da ne tür bir renk seçimi yapmanız gerektiği konusunda endişeleriniz olabilir. Bu özel günde gelin ve damadın yanında olmak ve şıklığınızı yansıtmak için bazı püf noktalar yer alır. Otel düğünü elbiseleri hakkında göz önünde bulundurmanız gereken bazı detayları sizler için bir araya getirdik!

Uzun Kollu Taş İşlemeli Drapeli Uzun Abiye Elbise SOMON

Otel Düğünü için İdeal Abiye Nasıl Seçilir?

Otel düğünleri çoğu zaman daha sakin geçen ve kokteyl tarzını yansıtan bir atmosfere sahiptir. Bu nedenle elbise seçiminizde de göz önünde bulundurmanız gereken bazı detaylar yer alır. Tarzınızı yansıtan ve içerisinde kendinizi iyi hissettiğiniz bir abiye seçimi yapmanız oldukça önemlidir. Ancak tarz ve şıklığın yanı sıra ortama uyum sağlayan bir elbise seçimi yapmak da bir o kadar önemli bir meseledir. 

Sevdiğiniz bir dostunuzun ya da akrabanızın düğün davetiyesini aldığınız andan itibaren hazırlık aşamanız başlar. “Otel düğününde ne giyilir?”  tarzında araştırmalar yapabilir ve önünüze çıkan elbiseleri bu bağlamda değerlendirebilirsiniz. Otel düğünü konseptinde elbise tasarımı seçiminizi çok daha kolay hale getirecek bazı püf noktalar yer alır. 

Bunların başında otel düğünlerinin diğer konseptlere göre biraz daha resmi geçtiğini unutmamanız gerektiği bulunur. Kır ya da salon düğünlerine kıyasla otel düğünleri kokteyl havasında geçer. Bu nedenle daha hafif ve romantik bir elbise seçiminde bulunmanız büyük bir önem taşır. Bir diğer nokta ise hava durumunu göz önünde bulundurmak olacaktır. 

Sıcak bir gün için uzun kollu bir abiye seçimi yapmak sizin düğünden alacağınız eğlenceyi azaltırken davet boyunca rahatsızlık hissetmenize neden olur. Aynı şekilde soğuk havalarda da uygun kumaş seçimi yapmadığınız takdirde kendinizi rahat hissedemez ve bu özel etkinliğe odaklanamazsınız. Bu sebeple düğünün hangi mevsimde olduğuna dikkat ederek bir elbise seçimi yapmanız önem taşır. 

Bunun haricinde şıklığın ve zarif görünüşün önemli olduğu otel düğünlerinde elbise boyunuz da önemlidir. Uzun etekli ya da diz hizasında bir abiye düğün için oldukça uygun olacaktır. Kişisel zevklerinize hitap edecek bir elbise seçerken etkinlik boyunca rahat hareket edebileceğiniz tarzı yakalamayı da ihmal etmemeniz gerekir. 

Bir diğer önemli konu da “otel düğününde ne giyilir tesettür?” sorusudur. Çok sayıda tesettür abiyeleri arasından otel düğününe uygun olanı bulmak için daha hafif ve sade modellere odaklanmanız gerekebilir. Hareketinizi kısıtlamayacak ve bu sade kokteyl havasına aşırı kaçmayacak tarzda hafif bir abiye modeli seçerek şıklığınızı yansıtabilirsiniz. 

Tek Kol Taş İşlemeli Uzun Abiye Elbise

Otel Düğünü Konseptine Göre Abiye Seçimi 

Otel düğünlerinde tarzınızı yansıtacak ve şıklığınızı ön plana çıkaracak pek çok abiye modeli seçebilirsiniz. Abartı ve gösterişten uzak “otelde düğüne giderken ne giyilir?” konusunda araştırma yaparken elbisenin formunu da göz önünde bulundurmanız gerektiğini unutmamalısınız. 

Zarif ve zamansız bir görünüm sunan A kesim elbiseleri bu tarz etkinliklerde tercih edebilirsiniz. Bel kısmından aşağıya doğru genişleyen ancak yine de abartıdan uzak ve hafif bir görünüm sunan bu modeller şıklığınızı tamamlar. Klasik ve şık bir tercih olan A kesim abiyelerde üst bedeniniz elbiseye tamamen oturacaktır. 

Romantizm ve şıklığı yakalayan bardot yaka elbiselerle düğün & nikah elbisesi arayışınızı taçlandırabilirsiniz. Omuzları açıkta bırakan ve göğüs üzerinde kalp şeklinde dekolte oluşturan bu model şıklığınızı yansıtır. 

Bunların yanı sıra zarif detaylarla süslenmiş tulumları da tercih listenize ekleyebilirsiniz. Sofistike ve modern bir stili yansıtan tulumlar lüks bir görünüm elde etmenize olanak sağlar. Asaleti vurgulayan tulum modelleriyle etkinlikte dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. 

İşleme Detaylı Tek Kol Yırtmaçlı Uzun Abiye Elbise

Otel Düğünlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Abiye Moda Detayları

Otel düğününe giderken göz önünde bulundurmanız gereken pek çok nokta yer alır. Çünkü bu tarz düğünler geleneksel düğün havasına kıyasla daha sakin ve kokteyl tarzında geçer. Bu ortamda seçeceğiniz elbise nedeniyle aşırıya kaçabilir ve uygun giyinmemiş olabilirsiniz. Uygun elbiseyi seçebilmek elbisenin modelinden ziyade renk ve kumaş özelliklerine de dikkat etmeniz gerekir. 

Mekanın atmosferi ve mevsim özelliklerini dikkate almanız bu konuda oldukça büyük bir önem taşır. Yaz ve bahar aylarında daha soft renkler seçebilirken kış aylarında derin renklerden yana tercih yapabilirsiniz. Şampanya, gri, gümüş, mercan, nude tonları, şarap kırmızısı ve derin mavi otel düğünü konseptinde tercih edilebilecek renkler arasında yer alır.

Ayrıca kumaş konusunda da tül ve kat kat bir görüntü oluşturan abartılı görünümlerden uzak durmalısınız. Bunun yerine daha sakin ve şık bir tarzı yansıtmaya odaklanmalısınız. İpek, saten, şifon ve dantel gibi kumaş tercihleriyle şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. 

Zevkinize uyum sağlayacak otel düğünü için abiye ararken Cengiz Aktürk sitesine göz atabilirsiniz. Pek çok farklı abiye alternatifi arasından aradığınızı bulmanız oldukça kolay olacaktır.

Yorum bırakın

//