skip to content

Payetli Abiye Elbise Kombinleri ve Stil İpuçları

4 Eki 2023

Günümüzde pek çok kumaş çeşidi ve bu kumaşları süsleme yöntemleri mevcuttur. Kıyafet üretiminde en sık tercih edilen uygulamalardan birisi payet işlemesidir. Kıyafet süslemesinin trendi olan bu malzeme kıyafetlerin üzerine işlenmek suretiyle kullanılır. Ufak pullardan ve pırıltılardan oluşan payetler şeffaf olabileceği gibi renkli pullar halinde de imal edilebilir.

Pek çok kıyafet modelinde yer alan payetin niteliklerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Göz alıcı ve ışıltılıdır.
  • Metal, sedef ya da plastikten elde edilir.
  • Tersten olacak şekilde elde yıkamaya ve ütülemeye uygundur.
  • Süsleme amacıyla kullanılır.
  • Farklı desenlerde ve renklerde imal edilebilir.
  • Kadın giyim ürünlerinde kullanılır.
  • Genel olarak düğün elbiselerini süslemek amacıyla kullanılır.

Pullu payetli elbise modelleri payetlerin kendini net bir biçimde gösterdiği giyim ürünleridir. Bu elbiseler diğer elbise çeşitlerine göre daha farklı bir stile sahip oluşuyla ön plana çıkar. Çok daha ilgi çekici olan payetli kıyafetler gündelik yaşamda pek tercih edilmez. Daha çok düğün, nişan, kına, mezuniyet gibi özel günlerde pullu payetli abiye elbise modelleri tercih edilir.

Payetlerle süslenen elbise modelleri diğer elbise modellerine göre daha hassas bir yapıya sahiptir. Bu bakımdan hem kullanırken hem de kullanım sonrası dikkatli olmanızda fayda vardır. Elbisenizi katlamanız payetlerin kırılmasına ve dökülmesine sebep olabilir. Bu yüzden kıyafetinizi asarak zarar gelmeyeceğinden emin olduğunuz bir yerde saklamanız en doğrusu olacaktır.

Söz konusu modeller hassasiyeti sebebiyle elde ve ters çevrilmek suretiyle yıkanmalıdır. Eğer kıyafetinizi çamaşır makinesinde yıkarsanız payetlerin zarar görmesine sebebiyet vermiş olursunuz. Ayrıca yıkama sırasında kullanacağınız suyun soğuk olmasına özen göstermeniz gerekir. Temizlediğiniz kıyafetinizi düz bir zeminde kurumaya bırakmanız payetlerin hasar almaması bakımından mühimdir.

Pullu payetli abiye elbise gibi kıyafetleri gece hayatınızın vazgeçilmez bir parçası haline getirebilirsiniz. Gece kulüplerine giderken giyeceğiniz payetli elbiseyle ortamda ışıltı saçan ve dikkat çekici olmanız mümkün hale gelir. Ayrıca iş toplantılarında, ödül törenlerinde ya da çeşitli buluşma etkinliklerinde söz konusu elbiseyi tercih ederek farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

En Doğru Payetli Elbise Nasıl Seçilir?

Payetle süslenmiş olan elbise modelleri görünümleri ve kullanımlarıyla diğer elbiselerden ayrılır. Bu bakımdan doğru payetli kıyafeti seçmek önem taşıyan bir husustur. Özel gün ve gecelerde bütün gözlerin üzerinizde olması için seçeceğiniz pullu payetli abiyeler idealdir. Ancak sadece doğru bir şekilde seçilen kıyafetler üzerinizde istediğiniz gibi durabilir.

Payetlerle donatılmış olan kıyafetler vücut hatlarınızı ortaya çıkarabilir ya da aksine vücudunuzu gizleyebilir. Bu tümüyle sizin yapacağınız model seçime bağlıdır. Eğer vücut hatlarınızın görünmesini istemiyorsanız salaş payetli kıyafet modellerine şans verebilirsiniz. Hatlarınızı belirginleştirmek için de tam kalıp kıyafet modellerine göz atarak dilediğinizi seçebilirsiniz.

Son derece şaşaalı olan payetli kıyafetler ekstra detaylandırmalara ihtiyaç duymaz. Örneğin; V yaka abiye ya da asimetrik kesim abiye gibi bu tarz elbiselerde genellikle gerekli modeller değildir. Bu bakımdan mümkün olduğunca düz ve sade bir payetli elbise seçimi yaparak şıklığı sağlayabilirsiniz. Bununla beraber gece davetlerinde daha zarif görünmek için koyu renkli payetli gece elbisesi modellerine göz atabilirsiniz.

Söz konusu elbise modelleri arasından tercih yaparken elbisenin boyunu da dikkate almanız gerekir. Bu kıyafet modelinde mini abiye elbise tercihinden kaçınmanız sizin için daha iyi olacaktır. Çünkü payetli mini elbise ile rahat hareket etmeniz mümkün olmayabilir. Eğer hareket ederken rahatınızdan ödün vermek istemezseniz payetli midi elbise modellerini inceleyebilirsiniz.

Payetli kıyafet seçiminde elbisenin üzerinize oturduğuna emin olmanız gerekir. Vücudunuza tam anlamıyla oturmayan elbiseler gerektiği gibi hoş bir görünüm sunmayabilir. Bu bakımdan uzun kollu modellerde bel ve omuz bölgelerinin tam olarak oturması daha iyi olur. Spagetti askılı modellerdeyse sırt ve yaka bölgelerinin gerektiği gibi oturduğundan emin olmalısınız.

Belinizi daha ince göstermek için payetli balık elbise modelleri tam ihtiyacınız olan ürünlerdir. Bu modeller belinizi belirgin hale getirirken kalçanızı daha geniş göstererek şık bir duruş sağlar. Daha iddialı modeller arasında omuz kısımları açık olan payetli kıyafetleri görmeniz mümkündür. Bununla beraber tek omuz payetli elbise çeşitleri de ilgi gören giyim ürünleri arasında kendine yer bulur.

Payetli Elbiseler için Aksesuar Seçimini Nasıl Yapmalısınız?

Doğru payetli kıyafet seçimi kadar kıyafetle uyum içinde olacak aksesuar tercihi de oldukça önemli bir konudur. Aksesuar tercihinde göz önünde bulundurmanız gereken en mühim husus aksesuarın düz bir renge sahip olmasıdır. Payetli elbiseye nasıl takı takılır diye merak ediyor olabilirsiniz. Aslında bu elbise modelleri yeterince gösterişe ve ışıltıya sahiptir. Takıyla kombine ihtiyaçları yoktur. Özellikle balık abiye ve tek omuz abiye seçeneklerine de göz atmanızı öneririz.

Eğer payetli elbisenizi kış mevsiminde giyecekseniz mutlaka düz renkli bir ceket ve yine düz renkli çoraplarla tamamlayabilirsiniz. Çorabın ve ceketin mat görünmesi bu noktada önemlidir. Aksesuarlarınız da elbiseniz gibi ışıldarsa hoş bir görüntü oluşmayabilir. Bu yüzden kısa ya da uzun payetli elbise modelleri için seçeceğiniz aksesuarlar mat olmalı ve dikkat çekmemelidir.

Payetli kıyafetlerin kombinlemesini yapmak çok zor olmasa da bazı hususlarda dikkatli olmakta fayda vardır. Çorap ve ceketin yanı sıra çantayla ayakkabı seçimi de uyum açısından mühimdir. Bu kapsamda küçük el çantalarından faydalanabilirsiniz. Siyah ya da beyaz renkli sade bir el çantası şıklığınızı tamamlamanızda size yardımcı olabilir.

Payetli elbise altına nasıl ayakkabı giyilir sorusu zihninizi kurcalıyor olabilir. Bu tarz kıyafetler için topuklu ayakkabı çeşitleri arasından seçim yapmanız önerilir. Bununla beraber sivri burunlu ve ince topuk yapısına sahip stilettolar tercih edilebilir. Eğer topuklu ayakkabı giymek istemezseniz düz tabanlı sandalet türü ayakkabı modellerini inceleyerek elbisenizle uyumlu olan bir modeli seçebilirsiniz.

Göz alıcı payetli elbise ve ayakkabı kombinleri için seçeceğiniz ayakkabının ışıldamamasına dikkat etmelisiniz. Kış aylarında çizme ya da bot modelleriyle kombininizi oluşturabilirsiniz. Koyu tonlu elbiseler için gümüş renkli, açık tonlu elbiseler için siyah renkli ayakkabı modellerini tercih edebilirsiniz.

Payetli Elbise Giyerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Payetli elbise nasıl kombinlenir sorusuna yanıt bulduktan sonra bu elbiseyi giyerken dikkat etmeniz gereken detayları öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Bu konudaki tavsiyelere uyarsanız elbiseyi mümkün olan en iyi haliyle deneyimlemiş olursunuz.

Payetlerle süslenmiş olan elbiseleri tercih etmeden önce ideal kilonuza ulaşmanız elbiseyi daha iyi bir şekilde taşımanızı sağlayacaktır. Yahut da uzun ve dekoltesiz elbise modellerini tercih ederek kıyafetin altına korse giyebilirsiniz.

Eğer kombininize takı eklemek isterseniz doğal renklere sahip olan ve elbette parlak olmayan aksesuarları tercih ederek şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Zarif görünümünüzü koruma altına almak için dekolteli kıyafet tercihinizde dekoltenin derinliğine ve biçimine uygun iç çamaşırı giyerek istenmeyen iç çamaşırı görünümünün önüne geçebilirsiniz.

Payetli abiye giyerken dikkat edilmesi gerekenler arasında kıyafetin tek renkli olması da önem taşıyan bir unsurdur. Daha ilgi çekici görünüm elde etmek için desenli ya da çok renkli modeller yerine tek renkten oluşan elbiseleri tercih etmelisiniz. Tüm bu ayrıntılara dikkat ederek payetli elbisenizi üzerinizde şık bir şekilde taşıyabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz görünüme kolaylıkla kavuşabilirsiniz.

Yorum bırakın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.