0

Prenses Gelinlik Nedir? Kimler Tercih Etmeli?

17 Nis 2024
Sevdiğinizle bir ömür geçirmeye söz verdiğiniz o unutulmaz ve özel günde adeta bir peri gibi görünmek istersiniz. Siz de her kadın gibi çocukluktan itibaren hayalini kurduğunuz o eşsiz gelinliği araştırmaya başlayabilirsiniz. Heyecan dolu bu süreçte tarzınızı ve hayallerinizi tam anlamda yansıtan gelinlik modelleri arasından prenses kesim gelinliklere şans verebilirsiniz. 

Sevdiğinizle bir ömür geçirmeye söz verdiğiniz o unutulmaz ve özel günde adeta bir peri gibi görünmek istersiniz. Siz de her kadın gibi çocukluktan itibaren hayalini kurduğunuz o eşsiz gelinliği araştırmaya başlayabilirsiniz. Heyecan dolu bu süreçte tarzınızı ve hayallerinizi tam anlamda yansıtan gelinlik modelleri arasından prenses kesim gelinliklere şans verebilirsiniz. 

Prenses gelinlik, kendinizi peri masalındaymış gibi hissedeceğiniz ve çocukluk hayallerinizin vücut bulduğu o eşsiz gelinliktir. Her dönemin trendi ve gelinlik modasının dillerden düşmeyen modellerinden biridir. Yıllardır birçok tasarımcı tarafından farklı yorumlarla tasarlanan farklı alternatifleriyle kalbinizi çalmaya aday pek çok model bulunur.

Evlilik sürecinin en zorlu aşamalarından biri olan gelinlik seçiminde gelinlik modelleri prenses kesim çeşitleriyle de öne çıkar. Bu modele karar verdiyseniz sıra çeşitler hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var. Hangi vücut tiplerine uygun olduğunu ve nasıl bir modelin tercih edilmesi gerektiğini öğrenerek siz de doğru bir gelinlik seçimi yapabilirsiniz. Tüm detaylarıyla prenses gelinliği keşfetmek için yazımızı okumaya devam edin!

Prenses Kesim Gelinlik Nedir? Nasıl Olur?

Prenses kesim gelinlik, üst kısmı vücuda oturan ve bel bölgesinden aşağıya doğru genişleyen bir gelinlik modelidir. Kabarık etek ve birbirinden hoş işlemelerle prenses kesim gelinlik, adeta masallardaki prensesler gibi hissetmenize sebep olur. Gelinlik modelleri arasında yarım yüzyıldır modası hiç geçmeyen prenses modeli siz de tercih edebilirsiniz.

Adını etek kesiminden alan prenses gelinlik, üst kısmı vücudu saran ve aşağıya doğru kabaran bir forma sahip. Balo tipi olarak da bilinen bu modelde bel hizasından itibaren etek başlaması, ince görünmek isteyenler için harika bir avantaj sağlar. Bel oyuğunun en şık biçimde vurgulandığı prenses gelinlik modelinde eteğin nereden başladığı çok önemlidir. 

Prenses Model Gelinlik Çeşitleri Nelerdir?

Prenses model gelinliklerin etek bölümleri bel bölgesinden itibaren kabarık bir şekilde aşağı iner. Bu özelliğiyle prenses olan adlandırılan gelinlik modelinin tam ve yarım olmak üzere iki farklı çeşidi bulunur. Tam prenses gelinlik, eteğin tam bel hizasından başladığı modeldir. Yarım prenses modelinde ise etek, bel hizasından aşağıda başlar, düşük bel görünümü tercih edenler için harika bir seçenek sunar. 

Pek çok detay açısından farklılık gösteren prenses gelinlik modelleri hemen herkese hitap eder. Modeller arasındaki farklılıklar incelendiğinde yaka seçimi en önemli detaylardan biridir. Romantik bir görünüm arzuluyorsanız kalp yaka gelinlik modelini tercih edebilirsiniz. Göğüs dekoltesini ön plana çıkarmak istiyorsanız V yaka modellere göz atabilirsiniz. Son yılların trendleri arasında öne çıkan uzun kol ile bir araya getirilen V yaka modeller de sizin için harika bir tercih olabilir. Göğüs dekoltesine dikkat çekmeden zarif bir görünüme kavuşmak isterseniz de kayık yakaların tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. 

Kusursuz bir düğünün mimarı olan prenses gelinliğinize karar verirken etek boyunun da önemli olduğunu unutmamak gerekir. Prenses model gelinlik çeşitleri 3 farklı etek boyu seçeneğiyle karşınıza çıkar. Bunlar uzun kuyruğa sahip, eteği u şeklinde arkaya uzayan ve kuyruğu olmayan tasarımlardır. Etek boyu konusunda doğru kararı verebilmek için bel ve bacak ölçüleri doğru şekilde değerlendirilmelidir. 

Prenses gelinlik modelleri arasından seçim yaparken gelinliğin üzerinde bulunan detaylar gelin adaylarının en çok dikkatini çeken unsurlardır. Taşlı ve simli modeller iddialı ve gösterişli bir görünüm sunarken, sade ve taşsız bir model ile zarafetinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Transparan detaylarla da son derece feminen bir görünüm sağlayabilirsiniz. 

Gelinlik seçimi yaparken karar verilmesi gereken bir diğer detay ise kol uzunluğudur. Büyük göğüslere veya geniş omuzlara sahipseniz kısa kollu ve askılı prenses gelinlikler tam size göre. Kollarında işlemeler olan modeller ilginizi çekiyorsa uzun kollu, kolu saran dantel işlemeli modellere yönelebilirsiniz. 

Prenses model gelinlikler tafta, saten, tül ve şifon gibi farklı kumaş türlerinden üretilir. Saten, tül veya şifon kumaşlar özellikle yaz aylarında daha sık tercih edilir. Prenses model gelinlik tesettür giyimde de sıklıkla tercih edilir. Taş detaylı uzun kollar ile birleşen kabarık etek görünümü, prenses model tesettür gelinlik modelleri arasında bir hayli revaçtadır. 

Prenses Kesim Gelinlikler Kimlere Uygun?

İncelikle işlenmiş kumaşlar ve masal prenseslerini andıran kabarık etekler ile prenses kesim gelinlikler pek çok gelinin en özel gününe anlam katar. Peki bu göz alıcı gelinlik modelini kimler tercih edebilir?

Prenses kesim gelinlik seçimi yapmadan önce vücut tipleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Armut, dikdörtgen, elma ve kum saati şeklinde 4 farklı vücut tipi bulunur. Armut tipi kalçaların geniş olduğu bir vücut tipidir. Armut vücut tipine sahip bir bireyseniz, etek kısmı kabarık olan prenses kesim gelinliği rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Belden başlayan kabarık etek formu ile kalçalarınızı kamufle edebilir, proporsiyonunuzu doğru şekilde öne çıkarabilirsiniz.

Kum saati vücut tipine sahip olan gelin adayları da prenses kesim gelinlik modellerini rahatlıkla tercih edebilir. Kum saati vücut tipi göğüs ve kalça bölgesinin neredeyse eşit, belin ince olduğu vücut tipidir. Bel bölgesini sıkıca saran bir prenses kesim gelinlik modeli kum saati vücut tipine son derece zarif bir siluet kazandırır. 

Prenses kesim gelinlikler kısa boylu kişilerin olduklarından daha kısa görünmelerine sebep olabilir. Bu sebeple kısa boyluysanız daha az hacimli gelinlikleri tercih etmenizde fayda var. Prenses modeller bel bölgesini ön plana çıkardığı için kilo fazlası veya bel bölgesi kalın olan gelin adaylarının da olduklarından kilolu görünmelerine neden olabilir. 

Siz de prenses kesim gelinlikleri keşfetmek ve özel gününüzde peri gibi hissetmek istiyorsanız Cengiz Aktürk’ü ziyaret edebilir, birbirinden eşsiz modellere göz atabilirsiniz.

Dantelli İp Askılı Straplez Kloş Gelinlik Elbise

75 yorumlar

GeorgecaP

Dog Bite Lawyer Mississauga – Establishing Liability and Seeking Compensation – A Comprehensive Guide – [url=https://mississaugadogbitelawyer.wordpress.com]mississaugadogbitelawyer.wordpress.com[/url]

Anthonyapone

Understanding Their Responsibilities and Legal Obligations – Can You Sue For A minor Dog Bite – [url=http://lawsuit-dog-bite.wikidot.com]lawsuit-dog-bite.wikidot.com[/url]

TerenceGlace

Different Approaches to Dog Bite Laws around the World – [url=https://dog-bite-law.web.app]dog-bite-law.web.app[/url]

Yorum bırakın

//