skip to content

Yazlık Tesettür Abiye Modelleri Nasıl Kombinlenmeli?

14 Tem 2024

Yaz aylarının gelmesiyle en sevilen yazlık abiyeler dolaplardaki yerini almaya başlar. Yazlık abiyeler, yazın yoğun geçen davetlerinin ve en özel kutlamaların başrolü olur. Hemen hemen her kadının gardırobunda sevdiği nadide ve özel bir parça abiye bulunur. Bu abiyeyi giyip bir an önce kombin yapmak için sabırsızlıkla yazın gelmesi beklenir.


Tesettür giyimdeki birbirinden şık abiyeler, yazın sıcaklığını hissettirmek için en doğru kombinin yapılmasını hak eder. Yazlık tesettür abiye modelleri arasından seçim yaptıktan sonra en uygun kombin parçalarıyla kombinlemek, kendinize has duruşunuzu gözler önünde bulundurmanıza  yardımcı olur. Siz de yazlık tesettür abiye ile nasıl kombin yapılmalı diye düşünüyorsanız yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 

Yazlık Tesettür Abiyeler Nasıl Kombin Edilmeli?

Tesettür giyimde zarifliğin ve ihtişamın bir arada bulunması, her kadının istediği şeylerdendir. Özellikle en sevdiklerinizin düğününde, kınasında, mezuniyetinde veya doğum gününde gibi pek çok konseptte en şık halinize bürünmek istersiniz. Bunu yapabilmek için aylar öncesinden tüm detayları düşünmeye başlarsınız. Bunlar ayakkabı, makyaj ve şal gibi tüm kombin seçenekleri üzerine olur.


Yazlık tesettür abiyenizi seçerken kumaşının nasıl olacağı ilk düşünmeniz gereken şey olur. Uzun ve hareketli bir yaz gününde sıcaklamayacağınız, nefes alabilen abiye kumaşı seçmeniz gerekir. Yaz aylarına uygun abiye kumaşları şifon, pamuk ve ipek gibi kumaşlardır. 


Abiye kombini yaparken şal, ayakkabı ve çanta gibi detayların birbiriyle uyumlu olması eşsiz bir duruşun anahtarı olur. Bunu sağlamak için öncelikle renkleri ve desenleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin düz bir abiyeye sahipseniz desenli bir eşarp tercih edebilirsiniz. Beyaz yazlık tesettür elbise tercih ettiyseniz kontrast duruş sağlayan siyah bir çanta ve ayakkabıya şans verebilirsiniz. Bunun yanı sıra çok taşlı ve hareketli bir abiyeye daha sade eşarplar kullanabilir, yumuşak ve görkemli bir tarzı aynı anda yakalayabilirsiniz. 


Abiyelere son dokunuşu yapan aksesuarlar arasından seçim yaparken, yaz ayında bunaltmayan seçeneklere odaklanmanız gerekir. Örneğin kalın ve ağır bir küpe yerine daha hafif ve minimalist bir küpe tercih edebilirsiniz. Kemer gibi aksesuarları uygun abiyelerde kullanarak daha hareketli bir abiye kombini yapabilirsiniz. Çanta seçiminde minimalist modellere şans vererek abiyenizi ön plana çıkarabilirsiniz.

Yazlık Tesettür Modasında Hangi Abiyeler Trend?


Birbirinden şık yazlık tesettür elbise modelleri, farklı zevklere hitap eder. Herkesin kendi kişiliğini ön plana koymasında büyük katkısı olur. Yaz aylarına uygun bu abiye modelleri arasından seçim yaparken modanın trendlerinden kopmak istemiyor ve hangi modelin daha popüler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.


Yazlık tesettür abiye modasında gözde modellerden biri çiçek desenleri olarak karşınıza çıkar. Çiçekli yazlık tesettür elbise, yaz ayının gelmesiyle doğanın güzelliğini yansıtan en doğru modellerden biri olur. Bu modellerin sevilmesinin ilk nedenlerinden biri hem sade bir törene hem de son derece ihtişamlı bir törene uyum sağlaması olur. 


Romantik bir kutlamanın başrollerinden olan çiçekli abiyelerde çiçek detayları daha zarif bir görünüm kazanmak için daha küçük tercih edilebilir. Yırtmaçlı, kayık yakalı veya balon kollu gibi detaylarla birleşerek benzersiz bir duruş sunmak mümkün hale gelir. Bunun yanı sıra büyük çiçek modelleri ile çarpıcı bir tarz yakalayarak tüm bakışları üzerinize çevirebilirsiniz. 


Kadın yazlık tesettür elbise dünyasında favoriler arasında yer alanlardan bir diğeri volan ve katmanlar. Elbiseye hareket katan bu detaylar, kıyafet üzerinde çeşitli formlarda karşınıza çıkması mümkündür. Örneğin siyah yazlık tesettür elbise modelinin sadece el bileği kısmında yer alan katmanlar, sade duran elbiseyi bile bambaşka bir havaya sokmayı başarır. 

 

 

 

Volan ise son yıllarda kol, bacak, göğüs ve etek gibi pek çok ayrı kısımda sıklıkla tercih edilir. Volanlı bir abiye sofistike bir havaya bürünmenize öncülük eder. Tüm bunların yanı sıra taşlı, simli, tül detaylı, kuşak detaylı ve payetli abiyeler son yılların trend abiyelerinde sıklıkla yer alarak karşınıza çıkabilir.

Yazlık Tesettür Abiye Kombin Önerileri

Yazlık tesettür abiye modellerinin dünyası son derece geniş olmasıyla istediğiniz abiyeyi seçmede size zorluk çıkarabilir. Her birinin ayrı bir havası olan abiyeler arasından stilinizin imzası olan o abiyeyi seçtikten sonra onu nasıl kombinleyeceğinizi düşünebilirsiniz. Bu noktada size yardımcı olabilecek birkaç önerimiz var. 


Abiyenizde çiçek detayları hakimse karmaşadan uzak kombin seçeneklerine göz atarak daha yumuşak bir görünüm yakalayabilirsiniz. Örneğin çiçek detaylı bir abiyeye çiçek renklerinden birini seçerek çanta, ayakkabı ve şalınızı o renk üzerine tercih edebilirsiniz. Aksesuarlarda ise abartıya kaçmadan ince ve zarif görünen takılar ile kombininizi tamamlayabilirsiniz. 


Kemerli yazlık tesettür abiyede kemerin elbiseye eşsiz dokunuşu, iyi bir kombinle en iyi halini alır. Kemerli bir abiye seçtiyseniz kemer renginde şal, çanta ve ayakkabı seçebilirsiniz. Aynı zamanda minimalist takılar kullanarak hoş bir duruş yakalamanız mümkün.


Pileli abiyeler, en dinamik abiye modelleri arasında yer alır. Siz de tesettürlü iseniz ve pileli bir abiye tercih ettiyseniz diğer kombin seçeneklerinizin biraz daha sade olmasına özen gösterebilirsiniz. Düz bir şal, kısa topuklu ayakkabılar ve zarif takılar ile bu dinamiği dengede tutabilir, ilgi yağmuruna tutulan o kombini hayata geçirebilirsiniz.


Heyecanlı güne kısa bir süre kaldıysa ve hala abiye bulamadıysanız Cengiz Aktürk’ü ziyaret edebilirsiniz. Her biri başka bir atmosfer sunan 2024 yaz sezonu abiye modelleri ile kendinizi moda dünyasının kollarına rahatlıkla bırakabilirsiniz.

Yorum bırakın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.