Abiye Elbisede Renk Seçimi Neden Önemlidir?

21 Ara 2022
Doğru gece elbisesini aramak ve bulmak onlarca model abiye elbise ve renk skalası arasında size zor gelebilir ama kolay bir yolu var. Özel gecenizde en iyi şekilde görünmenizi sağlamanın kolay bir yolu, elbiseniz için doğru rengi seçmektir. Hangi renklerin size yakıştığını anlamanın ise birkaç tane yolu var. Bugünkü blog yazımızda size en uygun abiye rengini bulmak için abiye renk seçim rehberini hazırladık.

Doğru gece elbisesini aramak ve bulmak onlarca model abiye elbise ve renk skalası arasında size zor gelebilir ama kolay bir yolu var. Özel gecenizde en iyi şekilde görünmenizi sağlamanın kolay bir yolu, elbiseniz için doğru rengi seçmektir. Hangi renklerin size yakıştığını anlamanın ise birkaç tane yolu var. Bugünkü blog yazımızda size en uygun abiye rengini bulmak için abiye renk seçim rehberini hazırladık.

Abiye Elbisede Doğru Renk Seçimi için İpuçları!

1. Hangi Renklerin Size Yakıştığını Bulun!

Hangi rengin sizin renginiz olduğunu karar vermek için 3 şeyi göz önünde bulundurmalısınız. Bunlar;

  • Doğal saç renginiz,
  • Göz renginiz ve
  • Cilt tonunuz

Bu 3 renk skalasını belirledikten sonra doğru gece elbisesini bulmanız o kadar da zor olmayacaktır. Peki, ten, göz ve saç rengime göre hangi renkler benim için uygundur. Sadece okumaya devam edin!

2. Alt Tonunuzu Belirleyin!

Ten renginiz ne olursa olsun alt tonunuzu belirlemek için damar renginize bakmak yeterli olacaktır. Damarlarınız yeşil ya da sarı tonlarda ise sıcak, mor ya da mavi ise soğuk bir tona sahipsiniz anlamına gelmektedir.

  • Soğuk alt tonlara sahipseniz; mavi, gri ve gümüş renklerinde abiye elbise seçimi yapabilirsiniz.
  • Sıcak alt tonlara sahipseniz; kahverengi, altın ve koyu yeşil gibi renklerde abiye elbise size çok yakışacaktır.

3. Saç Renginiz ile Alt Tonunuzu Kombinleyin!

Alt tonunuzu öğrendikten sonra saç renginizi kombinleyerek abiye elbise seçiminde bulunabilirsiniz!

Soğuk alt ton ve Koyu saç: Soğuk alt tonlara koyu saçlara sahipseniz eğer; Turkuaz veya indigo gibi parlak canlı mücevher tonlarındaki abiye elbise tercih ederken, şeftali ve yumuşak pembe gibi pastel renklerden kaçınmanız gerekmektedir..

Soğuk alt ton ve Sarı saç: Soğuk alt tonlara, sarı veya açık kahverengi saçlara sahipseniz eğer bebek mavisi ve lavanta gibi soluk, soğuk renkleri denemeli, doygun, toprak tonları tercih etmemelisiniz.

Sıcak alt ton ve Koyu saç: Sıcak alt tonlara, kahverengi saçlara veya koyu kızıl saçlara sahipseniz eğer altın, zeytin ve pas rengi gibi renkleri denemeli, parlak kırmızı tonları kesinlikle denememelisiniz.

Sıcak alt ton ve Koyu saç: Sıcak alt tonlara veya altın sarısı saçlara sahipseniz. Fildişi ve tozpembe gibi yumuşak, uçuk renkleri deneyin. Koyu siyah veya lacivert gibi koyu tonlarda uzak durun.

4. Göz Renginizle Uyumlu Abiye Elbise Seçimi Yapın!

Gözlerinizi ortaya çıkaran bir elbise tercihi yapmak istiyorsanız eğer göz renginizde gece elbisesi tercihi yapabilirsiniz. Örnek verecek olursak; mavi gözlere sahipseniz eğer mavi tonlarında bir gece elbisesi ile gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Göz renginize göre şu tonlarda abiye elbise seçimi yapabilirsiniz.

  • Mavi, yeşil ve ela gözler; seçimlerini daha açık renkli abiye elbiselerden yana kullanabilirler.
  • Koyu göz rengine sahip kişiler ise kahverengi ve koyu tonlarında abiye elbise tercihi ile gözlerin güzel görünmesini sağlar.

5. Modaya Uygun Renk Seçimi Yapın!

Her yeni sezonda farklı renk tonları moda olur. Bunun için moda dergileri okuyabilir ya da abiye elbise satın alacağınız mağazanın yeni sezon ürünlerine göz atabilirsiniz.

6. Tüm Renklerin Tüm Etkinlikler için Uygun Olduğunu Düşünmeyin!

Abiye elbise seçiminde katılacağınız etkinlik büyük rol oynar. Resmi bir etkinlikte neon bir renk seçimi uygun olmayacaktır. Bu noktada katılacağınız etkinliğe göre abiye elbise seçimi yapmalısınız. Resmi akşam etkinlikleri için koyu renkler, gündüz katılacağınız etkinlikler için desenli abiye elbiseler ve siyah, beyaz, gri, kahverengi ve lacivert gibi nötr renkler her etkinlik için uygundur.

7. Renk Seçiminde Vücut Şeklinizi de Göz Önünde Bulundurun!

Farklı renkler, kişinin vücudunun görünüşünü farklı etkiler. Vücudunuzun belirli bölümlerini ön plana çıkarmak için renk seçimi fazlasıyla önemli.

  • Daha zayıf görünmek istiyorsanız eğer daha koyu renkler giyebilirsiniz.
  • Vücudunuzun vurgulamak istediğiniz bölümlere parlak veya açık renkler tercih edebilirsiniz. Örneğin dikkati göğsünüze çekmek istiyorsanız göğüs hizasında parlak renklere sahip bir elbise tercih edin.

8. Abiye Elbisenin Uzunluğunu Düşünün!

Abiye elbisenin uzunluğu da diğer bir göz önünde bulundurulması gereken konudur. Resmi bir etkinlikte uzun ve yırtmaçlı bir gece elbisesi tercih edebilirsiniz. Daha rahat bir etkinlikte veya bir kokteyl veya parti elbisesi gerektiren yarı resmi bir etkinlikte, zevkli oldukları sürece daha kısa etekler kabul edilebilir.

  • Malzeme ve renk bunu telafi edeceğinden mevsim hakkında endişelenmeyin. Örneğin kışın kısa, kadife bir elbise, yazın ise uzun, pamuklu bir elbise giyebilirsiniz.

Doğru Elbiseyi ve Doğru Rengi Seçmek Neden Önemli?

Her rengin farklı anlamları bulunmaktadır. Dilerseniz bu renklere göre de renk seçiminde bulunabilirsiniz. İşte renklerin anlamları ve doğru renk seçiminin önemi:

  • Kırmızı, duygusal yoğunluğu ve tutkuyu ifade eder. Dikkat çekmede çok etkilidir.
  • Turuncu coşku ve yaratıcılığı ifade eder. Aynı zamanda görsel olarak uyarıcıdır.
  • Sarı, neşe ve enerji taşır ve aynı zamanda dikkat çeker. Ancak aşırıya kaçmamaya dikkat edin; çok fazla sarı bunaltıcı olabilir ve size yakışmıyor olabilir.
  • Yeşil, doğayı, büyümeyi ve doğurganlığı ifade eder. İnsanların kendilerini güvende ve istikrarlı hissetmelerini sağlayabilir.
  • Mavi, sakinlik ve sadakat ile ilişkilendirilir. Daha fazla etki için maviyi kırmızı veya sarı gibi sıcak renklerle eşleştirebilirsiniz.
  • Mor, tarihsel olarak kraliyetle ilişkilendirilir. Bu nedenle mor giymek gücü, zenginliği ve lüksü ifade eder.
  • Beyaz çoğunlukla saflıkla ilişkilendirilir. Temiz tutabildiğiniz sürece masumiyet ve mükemmellik taşır! İpucu: Gelin değilseniz, bir düğünde beyaz bir elbise giymeyin.
  • Siyah, gücü ve güveni ifade eder. Mükemmel bir uyum ile siyah bir elbise ile zarif ve şık olabilirsiniz.

Özel gününüzde sizi özel hissettiren, abiye elbisede renk seçimi ipuçlarını anlattığımız blog yazımızın sonuna geldik. CENGIZ AKTURK olarak, her tarza ve geceye özel, son modaya uygun özel tasarım abiye elbise ve toptan abiye elbise satışı gerçekleştirmekteyiz. Zevkinize uygun, size özel abiye elbise modellerini sayfamızdan inceleyebilir, dilerseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum bırakın