0

Yazlık Abiye Önerileri ve Kombin İpuçları

28 Mar 2024
Özel bir davetin veya etkinliğin yaklaşmasıyla vücudunuzu en güzel hâline kavuşturmak için abiye arayışına girebilirsiniz. Trend tasarımlarla dolu abiyeler arasından en uygun olanını seçmeniz sizi uzun bir araştırma yolculuğuna sürükler.

Havaların ısınmaya başlaması özellikle düğün, kına ve nişan gibi birbirinden özel günlerin yaklaştığının habercisi. Bu özel günlerde günün anlam ve önemine layık bir kombin elde etmek ise kadınlar tarafından oldukça kıymetli. Şahane kombini gerçekleştirebilmek için ise ana parça olan abiyeyi doğru seçmek gerekir. Yaz mevsiminin sıcağına ve renklerine ahenk katan abiyeniz ile siz de gözlere hitap edebilirsiniz.

Yaz Aylarında Nasıl Bir Abiye Tercih Etmeliyim?

Yaz ayları, çeşitli eğlenceli ve özel etkinlikler için en popüler tercih edilen mevsim. Davetlerin gözdesi olmak için en önemli detaylardan biri abiye elbise seçimi. Abiye tercihi birçok kadının en çok zorlandığı kısımlardan biri. Sizi bu zor durumdan kurtarmak için ise size birbirinden değerli yazlık abiye tavsiyesi vereceğiz.

Yazlık abiye seçiminde öncelikle abiyenin kumaşı hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Sıcağıyla kavuran yaz ayında sorunsuz bir gün veya gece yaşamak için en önemli nokta bu. Yazlık abiye kumaşlarının nasıl olması gerektiği aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Pamuk kumaş: Yaz aylarında terlemek kaçınılmaz bir durum. Pamuk kumaş teri emebilme yeteneğine sahip. Havayı geçirerek vücudunuzu serin tutar. 
  • Modal kumaş: Kayın ağaçları gibi ağaçlardan elde edilen bir tekstil malzemesi. Terlemeyi önleyerek her dakika serin kalmanıza yardımcı olur. Hafif yapısıyla fiziksel hareketlerinizi destekler.
  • Keten kumaş: İri gözenekleri ile hava almayı sağlayan yapıda olur. Aynı zamanda dayanıklılığıyla gün boyu sizi destekler.
  • Scuba kumaş: Hava alan, su geçirmeyen ve vücudu sıkılaştırarak şekillenmesini sağlayan bir kumaş türü.
  • Bambu kumaş: Hipoalerjenik ve nefes alan yapısıyla sıklıkla tercih edilir. Yumuşak yapısıyla eğlenceli anlarınızda rahat olmanızı sağlar.
  • Şifon kumaş: Yaz mevsiminin favori kumaş türlerinden biri olarak efil efil dokusuyla bilinir. Polyester veya ipek gibi kumaşlardan elde edilen bu kumaş türü ince ve hafif yapısı ile tercih edilebilir.

Yazlık abiye tercihi yaparken atacağınız bir diğer adım vücut tipinizi tanımanız. Hangi vücut tipine sahip olduğunuzu belirlemek önemlidir: elma, armut, dikdörtgen veya kum saati. Bu vücut tiplerinde her bölge birbirinden farklı. Kimisine balık çok yakışırken bir diğerine straplez daha çok yakışır. Yazlık abiye modelleri oldukça çeşitlidir ve her bedene kolaylıkla model bulunabilir. 

Bu modeller arasında büyük beden yazlık abiye elbiseler de bulunur. Vücut tipinizi öğrenerek siz de kolaylıkla büyük beden abiye alışverişi yapabilirsiniz. Vücudunuzda rahatsızlık duyduğunuz bölgelerinizi kapatabileceğiniz modeller arasından tercih yapabilir, stilinizi konuşturabilirsiniz.

Yazlık abiyeler arasından tercih yapacağınızda dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri nasıl bir konseptin olduğunu öğrenmeniz. Düğün, nişan veya kına gibi bir davete gidiyorsanız yırtmaçlı balık model veya tek omuz saten bir abiye tercih edebilirsiniz. Daha zarif ve sade bir seçenek arıyorsanız uçuş uçuş şifon bir abiye ile davete katılabilirsiniz. Romantik bir akşam yemeğine davetliyseniz scuba kumaşa sahip volanlı balık desen bir yazlık abiye elbise tercih edebilirsiniz. Yazlık abiye bluz modelleri ile söz gibi organizasyonlara katılabilirsiniz. 

Abiye yazlık elbise seçiminde ipucu olarak verebileceğimiz bir diğer nokta abiyenin rengi. Gece oldukça şık bir davete gidiyorsanız asaletinizi yansıtacak koyu tonları, gündüz standart bir davete gidiyorsanız güneşin sıcaklığını yansıtan cıvıl cıvıl renkleri rahatlıkla önerebiliriz.

Yazlık Abiye ile Nasıl Kombin Yapılır?

Stil sahibi olmanızı sağlayacak abiyeyi seçtikten sonra onu en iyi şekilde kombinlemenin yolunu arıyor olabilirsiniz. Bunun için ise yazlık abiyenizi aksesuarlar ve çanta ile renklendirmelisiniz. Aksesuarlarınızı ve çantanızı doğru şekilde seçerek tepeden tırnağa tamamlanmış olursunuz. Saten, tül veya dantel kumaşa sahip bir abiyeyi metalik renklere sahip aksesuarlarla kombinleyebilirsiniz. 

Yüksek topuklu ayakkabılar her ne kadar gece abiyeleri için sıklıkla tercih edilse de hemen hemen her abiyeyi bambaşka bir boyuta taşır. Stiletto gibi ince topuklu ayakkabılar hem zarif hem gösterişi bir arada sunan ayakkabı çeşitlerinden. Siz de topuklu ayakkabınızı abiyenin rengine ve desenlerine göre tercih edebilirsiniz.

Çanta seçiminde abiyenizin rengine göre hareket edebilirsiniz. Gösterişli ve cesur bir abiye seçiminize düz ve kibar bir çanta, sade bir abiye seçiminize taşlı ve pullu bir çanta dahil edebilirsiniz. Model olarak ise son yılların en sık kullanılanı minimal çanta modellerine yönelebilirsiniz.

Yazlık abiye kombini yaparken takı olmazsa olmazlardan. En çok kullanılan takılar; pırlanta, gümüş ve altın. Bu takı seçenekleri giydiğiniz abiyeyi bir üst seviyeye taşımanın en kolay yolu. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta gideceğiniz davetin konsepti. 

Kutlama gibi büyük bir organizasyona katılıyorsanız gösterişli takıları tercih edebilirsiniz. Pırlanta, altın veya gümüş gösteriş denildiğinde olmazsa olmazlardan. Burada dikkat etmeniz gereken küçük bir ayrıntı abiyenizin modeli. Abartılı bir modele sahip abiyeye abartılı takılar görüntü olarak hoş durmayabilir. Sade bir davette ise yine bu takı çeşitlerinin daha minimal ve zarif modellerini tercih edebilirsiniz. 

Takılar için bir diğer detay ise abiyenizin rengi. Abiyenizin rengine zıt bir renk karmaşık bir görünüme sebep olabilir. Siz de verilen bu öneriler ışığında doğru bir abiye kombini yaparak bakışları üzerinize çevirebilirsiniz. Birbirinden şık abiye modelleri ile herkese hitap eden Cengiz Aktürk’ü ziyaret edebilir, kendinizi en sevdiğiniz hâlinizle buluşturabilirsiniz.

Yorum bırakın

//