skip to content

50 Yaş Üstü İçin Abiye Elbise Seçimi Nasıl Olmalı?

21 Haz 2024

Kişiliği yansıtan elbiselerle eşsiz davetlere katılmak yaşamın en değerli anları arasında yer alır. Düğün, kına veya nişan gibi birbirinden özel günlerde en şık halinizi sergilemek istersiniz. Bunun en kolay yolu doğru bir abiye seçimi olur. Bedene ve kişiliğe hitap eden harika bir abiye ile akıllardan silinmeyecek bir görünüme kavuşabilirsiniz. 50 yaş ve üstü iseniz hayat deneyimleriyle dolu ve kendi tarzınızın sınırlarını belirlemiş olabilirsiniz. Olgun bir abiye seçimi yaparak yaşınızın zarafetini tam anlamıyla vurgulayabilirsiniz. 


50 yaş üstü abiyeler arasından seçim yaparken öncelikle kumaş tipini göz önünde bulundurabilirsiniz. İpek, dantel, şifon ve benzeri kumaşlar asaletli durmasının yanı sıra rahat olmanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarına uygun abiye seçmek gün boyu rahat edebilmeniz açısından bir hayli önemli. Şifon, pamuk, keten ve ipek gibi kumaşlar yaz aylarında tercih edilecek abiyeler için uygundur.


50 yaş tesettür abiye arıyorsanız dökümlü kumaşlar, yüksek yaka ve volanlı bir abiye modeli tercih edebilirsiniz. 50 yaş üstü abiye elbiseler tesettür giyimde genellikle A kesim ve peplum detaylı tercih edilir. Bu kesim modelleri zarif ve şık görünmenin adeta simgesi olur.


50 yaş abiye seçerken vücut tipiniz, abiyenin rengi, abiyenin modeli ve deseni dikkat edilmesi gereken diğer unsurlardandır. Doğru elbise seçimi için dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında detaylı bilgiye yazımızın devamına göz atarak ulaşabilirsiniz. 

Vücut Tipinize Uygun 50 Yaş Üstü Abiye Elbise Modelleri

50 yaş üstü bir bireyseniz vücut hatlarınız oturmuş ve vücut tipinizi anlamanız daha mümkün hâle gelmiş demektir. Bu sebeple birbirinden farklı vücut tipleri hakkında bilgi sahibi olmak doğru bir abiye elbise modeliyle şık görünmenin anahtarı anlamına gelir. Vücut tipleri şunlardır:


  • Elma vücut tipi: Bu vücut tipinde genellikle vücudun üst kısmı daha geniş, alt kısmı daha incedir. Bu sebeple göğüs ve karın bölgesi daha dolgun, basen ve bacaklar daha ince görünür. Elma vücut tipine uygun abiye elbise modelleri genellikle göğüs altından başlayarak aşağıya doğru süzülen empire bel kesimlerinden oluşur. Bu sayede karın bölgesindeki dolgunluğu örterek dikkatleri bel bölgenize çekebilirsiniz.

  • Armut vücut tipi: Vücudun üst kısmının alt kısmına oranla daha ince olduğu vücut tipidir. İnce bel ile karakterize olan bu vücut tipinde basenler kalın olduğu için amaç beli vurgulamak olur. Bu sebeple belden oturtmalı A kesim eteğe sahip veya kloş inen bir abiye modeli rahatlıkla tercih edilebilir.

  • Dikdörtgen vücut tipi: Omuz, bel ve kalça bölgelerinin neredeyse aynı ölçüde olduğu vücut tipidir. Bu vücut tipi düz bir vücut tipi olmasıyla seçilen abiyenin kıvrım vurgulaması önerilir. Bunu sağlayabilmek için belden kemerli, A kesim veya belden bollaşan abiye modellerini tercih edebilirsiniz.

  • Kum saati vücut tipi: Omuz ve kalçaların birbiriyle orantılı, belin ince olduğu vücut tipidir. Hemen hemen her abiye modelinin kolaylıkla uyum sağladığı bu vücut tipinde belin inceliği vurgulayarak zarif görünmemek neredeyse imkansız. Bunun için A kesim, yırtmaçlı veya balık modeller şahane bir tercih olur.

50 Yaş Üstü Abiye Elbiselerde Renk ve Desen Seçimi

Abiye rengi, ruh halini yansıtan en önemli unsur olarak karşınıza çıkar. Renklerin eşsiz dünyasında kendi kişiliğinizi keşfetmek istiyorsanız renk seçimi konusunda size yardımcı olabilecek önerilerimize göz atabilirsiniz.


  • Klasik renklerin zarafeti: 50 yaş üstü kadınlar görkemli ve daha olgun bir duruşa sahip olurlar. siyah, bordo, lacivert ve zümrüt yeşili gibi renkler bu görkemli duruşu tam anlamıyla sergilemeye yardımcı olur. Göz alıcı ve sofistike görünmek istiyorsanız bu renklere yönelebilirsiniz.
  • Nötr renkler: Bej, gri, gümüş ve pastel tonlar yumuşak ve klas bir görünümün kapılarını aralar. Abiyenizde tercih edeceğiniz nötr renkler ile romantik ve zarif bir duruş sergileyebilirsiniz.
  • Soğuk tonlar: Mavi, yeşil ve mor tonları sakinliği yansıtan soğuk renkler arasında yer alır. Bu renklerdeki abiye modelleri ile modern ve feminen bir duruş sergileyebilirsiniz.

Abiye için seçeceğiniz desenler ise genellikle daha sakin ve anlam dolu olmalıdır. Büyük, abartılı ve göz yoran desenlerden kaçınmak gerekir. Şık bir görünüm için minimalist desenlere yönelebilirsiniz. Karmaşadan uzak minik çiçek detaylarına sahip abiyeleri veya ince çizgilere sahip geometrik desenlere bir şans verebilirsiniz. Bununla birlikte dantel ve nakış detaylı abiye modelleri feminen ve kibar bir tarz sergilemenize yardımcı olur. Daha sade bir görünüm isterseniz de desensiz bir model tercih edebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken abiyenin kumaşının kaliteli ve klas olmasıdır.

Yaka Detayı Nasıl Olmalı?

Yaka detayı abiye elbise seçiminde elbisenin tamamını etkileyen bir unsurdur. 50 yaş üstü elbise modelleri seçerken yaka seçimi yapmanıza yardımcı olabilecek önerilerimiz şu şekilde;


  • V yaka: Boynu daha uzun ve ince gösteren bu yaka modeli daha dengeli bir görünüm sergilemenize ve modern bir stile kavuşmanıza yardımcı olur. 
  • Kayık yaka: Omuzlara doğru genişleyen bu yaka çeşidi boyun bölgesini açıkta bırakarak daha çarpıcı bir görünüm olmasını sağlar.
  • Yuvarlak yaka: Klasik tarzdan ödün vermeyenler için yuvarlak yaka harika bir seçenektir. Sade duruşuyla diğer kombin parçalarıyla uyum sağlar. 
  • Dikdörtgen yaka: Daha klas bir tarz edinmek isteyenlerin favorisi olmaya adaydır. Daha resmî etkinliklerde zarif stil için tercih edilebilir. 

50 yaş üstü abiye modelleri arıyorsanız Cengiz Aktürk’ü ziyaret edebilirsiniz. Her tarza hitap eden abiye elbise modelleri arasından seçim yaparak günün yıldızı olabilirsiniz.

Yorum bırakın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.