skip to content

Düğünde Ne Giymeliyim?

26 Mar 2023

Düğün, iki kişinin mutluluğuna tanıklık ettiğimiz oldukça özel ve önemli bir davettir. Bir düğüne davet edildiğimizde aklımıza gelen ilk şey ise her zaman “Ne giysem?” sorusudur. Düğünde ne giymeliyim sorusu düğün sahipleri kadar davetliler için de fazlasıyla önemlidir. Bu yüzden pek çok kişi hemen düğün elbisesi için araştırma gerçekleştirir. Düğün için en doğru elbiseyi bulmak ise ne kadar fazla araştırma yapsak da zordur. Bunun nedeni de farklı düğün elbiselerinin bulunması ve düğün elbisesi tercihinin farklı faktörlere göre değişkenlik göstermesinden kaynaklanır. Nasıl bir düğün davetine katılırsanız katılın bir düğün için uygun şekilde nasıl giyineceğinize dair bazı ipuçları ve düğün elbiseniz için en iyi kararı vermenize yardımcı olacak bilgileri sizinle paylaşacağız. Düğünde nasıl giyinilmeli? Arkadaşımın düğününde nasıl bir elbise giymeliym? Kış mevsimi için düğün elbisesi nasıl olmalı? Otel düğününde nasıl düğün elbisesi tercih edilmeli? Akraba düğününde ne giymeliyim? gibi sorularınızın cevaplarını gelin hep birlikte öğrenelim.

 

Uzun Kollu Drapeli Uzun Abiye Elbise

Bu soruya hemen cevap vermek zor. Düğünde ne giyeceğinize karar verebilmeniz için pek çok faktörü göz önünde bulundurmanız gereklidir. Düğün elbise seçiminiz; düğün sahibine olan yakınlığınız, düğün temasına, düğün mekanına, düğünün gerçekleşeceği tarihe ve günün saatine göre değişebilir. Peki, Düğünde Ne Giymeliyim?

Yakınlık Derecesine Göre Düğünde Ne Giyilmeli?

Bir düğüne giderken ne giyeceğiniz, evlenecek çifte olan yakınlığınızın derecesine bağlı olarak değişiklik gösterir.

1. Akraba Düğününde Ne Giyilmeli?

Evlenen çiftin ailesinden biriyseniz daha ağır bir düğün elbisesi seçmelisiniz. Kadınlar tercihini nakışlı ve dekolteli düğün abiyelerinden yana kullanabilirler. Rahat etmeniz en önemli faktör olsa da aile üyesinden biri iseniz çok açık veya çok rahat bir şey giymekten kaçının şık ve zarif olmaya özen gösterin.

2. Yakın Arkadaş Düğününde Ne Giymeli?

Çiftin yakın bir arkadaşıysanız ne aile üyeleri kadar ağır ve iddialı giyinmelisiniz ne de bir o kadar gündelik elbise seçmelisiniz. Rahat ve iddialı bir elbise seçmelisiniz.

3. Uzak Akraba ya da Arkadaş Düğününde Ne Giymeli?

Çiftin uzak bir akrabası veya tanıdığı iseniz daha rahat giyinebilirsiniz. Kendi vücut tipinize göre şık ve zarif bir abiye elbise giyebilirsiniz.

İşleme Detaylı Straplez Yaka Uzun Abiye Elbise

Mevsime Göre Düğünde Ne Giyilmeli?

Bir düğüne giderken, ne giyeceğinizi seçerken mevsimi ve hava durumunu göz önünde bulundurmak önemlidir. Mevsime göre bir düğünde ne giyeceğinize dair bazı genel kurallar:

İlkbahar Mevsiminde Gerçekleşecek Düğünde Nasıl Elbise Giyilmeli?

İlkbaharda daha hafif kumaşlar ve daha parlak renklere sahip düğün abiye elbisesi giyebilirsiniz.

Yaz Mevsiminde Gerçekleşecek Düğünde Nasıl Elbise Giyilmeli?

Bir yaz düğünü için sıcaktan dolayı daha hafif kumaşlara sahip abiye elbisesi önerilir. Tercihinizi yine yazı yansıtacak açık renkli abiye elbiselerden ve iddialı olan dekolteli ya da dökümlü abiye elbiselerden yana kullanabilirsiniz.

Sonbahar Mevsiminde Gerçekleşecek Düğünde Nasıl Elbise Giyilmeli?

Sonbaharda daha koyu renkler ve daha ağır kumaşlar giyebilirsiniz. Daha koyu renklerde midi abiye elbise ya da uzun abiye elbise giyebilirsiniz.

Kış Mevsiminde Gerçekleşecek Düğünde Nasıl Elbise Giyilmeli?

Bir kış düğünü için tıpkı sonbahar mevsiminde olduğu gibi daha ağır kumaşlar giyebilir, tercihinizi daha koyu renklerden yana kullanmanız önemlidir. Koyu renklerde uzun kollu bir düğün elbisesi tercih edebilirsiniz. Kış aylarında giyeceğiniz abiye elbise önerilerine daha önce yazdığımız blog yazısından ulaşabilirsiniz.

Hala daha hangi mevsimde hangi abiye elbiseyi giymeliyim mi? diyorsunuz. Mevsime göre doğru abiye elbise seçimini yapabilmeniz için hazırladığımız blog yazısından detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kelebek Yakalı Cep Detaylı Yırtmaçlı Uzun Abiye Elbise SİYAH

Mekana Göre Düğünde Ne Giyilmeli?

Bir düğüne katılırken, mekan da ne giyileceği konusunda rol oynayabilir. Mekana göre bir düğünde ne giyeceğinize dair bazı genel kurallar şunlardır:

Kır Düğünlerinde Ne Giyilir? Nasıl Giyinilmesi Gereklidir?

Kır düğünleri genel olarak daha çok ilkbahar ve yaz mevsiminde gerçekleşir. Bu noktada kır düğünlerinde giyilecek düğün elbisesi genel olarak daha sade ve doğal olabilir. Kır düğünlerinde dantel detaylı, volanlı, çiçek desenli, salaş zevkinize uygun düğün elbisesi tercih edebilirsiniz.

Salon Düğünlerinde Ne Giyilir? Nasıl Giyinilmesi Gereklidir?

Salon düğünleri genel olarak daha çok sonbahar ve kış aylarında gerçekleşir. Bu yüzden salon düğünlerinde daha çok parlak satenler, taftalar, payetli ışıltılı kumaşlar giyebilir, tercihinizi kabarık etekler, balık düğün abiyeleri ya da askılı, uzun kollu şık düğün elbiseleri arasından yapabilirsiniz.

Nikah Törenlerinde Ne Giyilir? Nasıl Giyinilmesi Gereklidir?

Genel olarak nikah törenleri belediye dairelerinde gerçekleşir. Sade Nikah törenlerinde daha çok sade mini ya da midi bir elbise giyebilirsiniz. Nikah elbisesi nasıl olmalıdır? Nikah elbisesi modelleri nelerdir? içeriğimizden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sahil Düğünlerinde Ne Giyilir? Nasıl Giyinilmesi Gereklidir?

Yaz düğünlerinin gerçekleştiği sahil düğünlerinde daha çok uçuş uçuş şifon kumaşlar ya da incecik saten kumaştan tasarlanmış mini ya da uzun abiye elbiseler olacaktır. Yırtmaç detayları olan abiye elbiselerde sahil düğünlerinde tercih edilen bir diğer düğün elbisesi modelidir.

Otel Düğünlerinde Ne Giyilir? Nasıl Giyinilmesi Gereklidir?

İhtişam ve şıklığın yarıştığı otel düğünlerinde çoğunlukla işlemeli ve dar kesim abiye elbise modelleri tercih edilir.

Asimetrik Yakalı Düşük Omuzlu Krep Uzun Abiye Elbise

Düğünde Nasıl Giyinilmemelidir?

Katıldığınız düğün kimin düğünü olursa olsun kaçınmanız gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Mesela davet edildiğiniz bir düğünde kesinlikle beyaz elbise ya da beyaz tonuna yakın elbiseler giymemelisiniz. Beyaz ve tonları gelinin rengi olduğundan bu durum hoş karşılanmayabilir. Öte yandan düğünde baştan aşağıya siyah giyinmekte doğru değildir. Siyah renkte daha çok cenaze ile örtüştüğünden baştan aşağıya siyah elbise tercih edilmemelidir. Yine de siyah elbise giymek istiyorsanız diğer aksesuar seçimlerinizi farklı renklerden yana kullanmalısınız.

Düğünde pek çok yerde yer alan dekolteli bir elbise de seçmek doğru değildir. Birden fazla yerde abartıya kaçan dekolteler yerine, sadece tek bir bölgede olan ve daha şık ve zarif görünmenizi sağlayacak dekolteli elbiseler giyebilirsiniz.. Bunun yanı sıra aşırı dar, dikkat çeken elbiseler, gündelik pantolonlar ya da elbiseler de düğün ortamına yakışmayacak kıyafetler arasında yer almaktadır. Peki, düğün elbisesi nasıl olmalıdır? düğün elbisesi nasıl olmalı sorusuna cevap verdiğimiz blog yazısını da dilerseniz inceleyebilirsiniz.

Balık Kesim Yuvarlak Yaka Uzun Abiye Elbise

Sevdiğiniz insanların mutluluğuna şahit olacağınız böylesine önemli bir davette sizi özel hissettiren, abiye elbiseler arasından dilediğiniz düğün elbise modelini tarzınıza, ten renginize, vücut tipinize göre seçim yaparak, satın alabilirsiniz. Katılacağınız düğün davetinde şık ve zarif olmanızı sağlayabilmek adına yazdığımız blog yazısının sonuna geldik. Size en uygun ve doğru düğün elbisesini bulmak için ipuçlarını ve sorularınızın cevaplarını yanıtladık. CENGIZ AKTURK olarak, her tarza ve geceye özel, son modaya uygun özel tasarım düğün elbisesi ve toptan düğün elbisesi satışı gerçekleştirmeliyiz. Zevkinize uygun, size özel düğün elbise modellerini sayfamızdan inceleyebilir, dilerseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum bırakın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.